Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska će crkvena zvona nakon 5 godina zabrane ponovno zvoniti od 0 do 24. Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije promijenjen je zakon koji je zvona smatrao bukom.


Obitelj Kokić živi pokraj crkve u Marjančancima. Zvona im nikada nisu smetala. Za njihovu slobodnu zvonjavu Štefica se pomolila u Dnevniku Nove TV još u travnju.

Vezani članci Prva pričest Za vrijeme prve pričesti nasmijala cijelu crkvu, potezom zbunila i svećenika Slika nije dostupna Zvona Westminsterske opatije zvonit će više od tri sata nakon vjenčanja!

Šteficine molitve ili zvono na uzbunu s Kaptola, uslišene su, a zakon je promijenjen. Crkvena zvona više nisu buka. Bez straha od zakona mogu slobodno zvoniti od 0 do 24. 

>> Zvonjava crkvenog zvona za Zakon je buka

'Dosadašnji zakon bio je sramotan i nije uzimao u obzir da smo mi ipak kršćani, katolici koji ne smatramo naša zvona bukom', rekao je Marin Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

S nadbiskupom Srakićem slažu se i građani katoličke Hrvatske.

'Ja volim kad zvoni. Znam koliko je sati. Svaki sat, pola i 15 minuta. Ja to i noću čujem. Kad zvoni, normalno da se širi zvuk. Ja živim 100 metara odavde. Meni ne smeta, rekla je Vera Damijanić.

S đakovačke Katedrale orila su se danas sva zvona. Svijetu su javila dvije važne stvari- Đakovo je postalo nadbiskupijsko središte i starom zakonu o buci je odzvonilo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju