Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teža od 100 kg

Nestala zvona s crkve: 'Ništa više nije sveto!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa zvonika crkvice na otočiću Zečevo ukradena su dva zvona teška više od 100 kilograma.

Da su zvona sa crkve, koja je posljednji puta službeno posjećena u kolovozu prošle godine, nestala, primijetio je ninski župnik don Božo Barišić kada je u utorak došao u obilazak crkvice Gospe od Zečeva, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Krštenje filipinske djece - 4 novi početak U ovoj zagrebačkoj crkvi ove godine kršteno je više filipinske nego hrvatske djece: U nedjelju rekordan broj Slika nije dostupna Crkvena zvona opet slobodno zvone

'Nisam mogao vjerovati da su nestala, da ih je netko ukrao', rekao je don Barišić dodajući da je jedno zvono bilo promjera 47 centimetara s približnom težinom od 60 kilograma, a drugo teško oko 50 kilograma s promjerom 42 centimetra.

Zvona su 1939. godine kupili Ninjani svojim doprinosom, i na njima piše: 'Gospe od Zečeva moli za nas. Ninjani svojim doprinosom 1939. salio (izlio) Jakov Crespi, Split.'

Mještani u šoku: Ukradena tri brončana zvona s dvije crkve

'Ništa više nije sveto, pa ni pravo svetište. Sve što se može odvući i prodati, nestane', kažu mještani.

Teška brončana zvona vrijedna su oko 15.000 kuna. Dok policija intenzivno traga za lopovima, zasad se pretpostavlja da će zvona iz poznatog svetišta završiti na crnom tržištu sekundarnih sirovina. Tamo se, za kilogram bronce može dobiti od 30 do 50 kuna.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene