Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje u Hrvatskoj je katastrofalno, kako u ekonomskom, tako i u moralnom smislu, a da je voda došla do grla, uvidjela je i Crkva. Najavljenim jesenskim prosvjedima, u tom smislu, Crkva daje svoju punu potporu.


U Glasu Koncila, glavni urednik vlč. Ivan Miklenić piše kako je već svima jasno kako bez ozbiljnih promjena, bez poboljšanja uvjeta ili zakonskih okvira određenih djelatnosti, neće biti ni napretka. Prosvjedi su posljednjih godina, iskustvo je pokazalo, bili uglavnom uspješni te da je vlast uglavnom prosvjednicima popuštala i udovoljavala njihovim zahtjevima, a odgovorni na vlasti na taj način su zapravo više gasili požar nego rješavali probleme, ističe Mikleni.

Vezani članci Mate Uzinić Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem" Najveća krunica Ovo je najveća krunica na svijetu! Duga je 500 metara, jedna kugla velika je poput manjeg djeteta, a nalazi se u Hrvatskoj

>> Matijašević: Građani će prosvjedovati s nama

'Za katastrofalne poteze netko mora odgovarati'

'Hrvatski građani ne smiju se miriti s pojavom da nema odgovornosti za katastrofalne propuste, kao što je izostavljanje od dodatnog, tzv. kriznog poreza na primanja baš onih kojima, ipak, ide najbolje u hrvatskom društvu. Taj teško oprostiv propust otkriva upitnost stručnih službi koje servisiraju odgovorne na vlasti, a zapravo otkriva da te stručne službe nemaju pred očima zajedničko dobro svih hrvatskih građana i cijeloga hrvatskog društva, i to je nedopustivo i neoprostivo', piše Miklenić u svojem komentaru.

'Državna administracija nabujala do beskorisnosti'

Crkva nije štedjela riječi ni za nabujalu državnu administraciju, navodeći kako je nabujala do beskorisnosti i stanja kakvo je bilo karakteristično za razdoblje komunističke vlasti. 'Odgovorni na vlasti moraju se suočiti sa svim tim izazovima i pronaći dugoročna, uravnotežena, pravedna, socijalno osjetljiva i svakoga političkog nepotizma lišena rješenja, da bi što skorije Hrvatska stala na svoje noge, razvijala svoje gospodarstvo primjereno svojim komparativnim prednostima', zaključio je Miklenić.