Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ofenziva' biskupa

Crkva će dijeliti letke protiv zdravstvenog odgoja: Pogledajte što u njima piše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska biskupska konferencija vjernicima će ovih dana u Crkvi dijeliti letke s naslovom 'Je li vam svejedno'.

Pozivaju da svaki vjernik zauzme stranu, jer ravnodušnost znači 'ne ispuniti svoj vjernički poziv i brigu o čovjeku i njegovu dostojanstvu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne bave se indoktrinacijom Biskupi šokirani Zakošekovom izjavom: Uvrijedio je vjernike! Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Jovanović: Biskupi pozivaju na nedijalog

HBK piše da je 'jasno da taj program nameće svjetonazor koji niječe i zanemaruje neke temeljne općeljudske vrijednosti vezane za spolnost te je protivan vrijednosnom sustavu većine roditelja'.

>> Mesić Bozaniću: Mislim da je to prevelik izlet u politiku

Obraćajući se roditeljima pitaju je li im svejedno što će njihova djeca učiti o pornografiji u šestom razredu, o odgovornom spolnom ponašanju u osmom, o spolnom činu kao 'posve normalnom za petanestogodišnjaka'. Još jedno od pitanja u lecima koje je objavila HBK na svojim stranicama, je 'Je li vam svejedno što će vaše dijete učiti da je homoseksualni čin jednako prirodan i vrijedan kao i spolni čin između muškarca i žene (heteroseksualni)?'

Kažu da zdravstveni program razara vrednote koje roditelji usađuju svojoj djeci te da im nameće stavove suprotne 'kršćanskoj antologiji i hrvatskom narodnom biću'. Dodaju i da djeca nisu vlasništvo države te da im ustav jamči odgovornost za odgoj i obrazovanje svoje djece.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene