Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O zdravstvenom odgoju

Mesić Bozaniću: Mislim da je to prevelik izlet u politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božićnu poslanicu kardinala Josipa Bozanića u kojoj navodi da će trenutačna vladina politika oko zdravstvenog odgoja razoriti čovjeka i dovesti do nesreće u Hrvatskoj prokomentirali su vladajući.

Oni Bozaniću šalju pomirljivu poruku, ali podsjećaju da moraju ispuniti svoja predizborna obećanja na osnovi kojih su i dobili vlast. Svoje poruke Bozanić danas nije želio dodatno tumačiti. 'Ono što sam napisao iza toga stojim i to potpisujem. Sretan Božić', rekao je Bozanić.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Slika nije dostupna Usprkos Mornarovim najavama Pusić: Nema nikakvih promjena u zdravstvenom odgoju

'Ja mislim da je to prevelik izlet u politiku. Crkva bi se ipak trebala suzdržanije baviti politikom', kazao je bivši predsjednik Stjepan Mesić. Smatra da Crkva nije trebala organizirati ni pompozno bdijenje pred presudu generalima Gotovini i Markaču, kad je ona napisana mjesec i pol prije.

Komentirao je i jučerašnju izjavu kardinala Josipa Bozanića o zdravstvenom odgoju. 'Kao što nema hrvatskog zemljopisa, hrvatske matematike i hrvatske fizike, tako ne bi trebalo biti ni hrvatskog zdravstvenog odgoja', smatra Mesić. Ne vidi zašto bi se Crkva trebala toliko miješati u zdravstveni odgoj.

>> Bozanić: Vlast razara čovjeka i Hrvatsku vodi u nesreću

O komentiranju Crkve oglasio se i bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. 'To je tema o kojoj Crkva govori ne samo danas, nego proteklih nekoliko tisuća godina', kazao je. On ne spori pravo Crkve da o tome iznosi svoje stavove. 'Kao što sam siguran da ni Crkva ne spori iznošenje stavova legitimno izabranih predstavnika građana da donose zakone', objasnio je Čačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene