Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srednjoj školi Antina Barca riješen je problem 'nestanka' jednog razreda. U razred će sad zajedno vodoinstalateri i kuhari.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sa svojim je suradnicima posjetio srednju školu dr. Antuna Barca u kojoj je računalni sustav izbrisao cijeli razred jer nije bilo dovoljno djece da bi se razred oformio.

Vezani članci Škola koju obnavljaju učenici koji u nju idu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Apsurdna situacija u Strukovnoj školi u Sisku: Gradi im se nova zgrada, no izvođač je u međuvremenu propao pa učenici sami obnavljaju staru Osnovna škola Brynseng u Oslu (Foto: Google Maps/Street VIew) Brutalni napad u Norveškoj: Učenik nožem i vilicom ozlijedio nastavnika i još troje zaposlenika osnovne škole

Učenici će ipak krenuti u školu, a ministar Jovanović je konstatirao kako je došlo do proceduralne pogreške u školi jer nije napravljeno ono što je trebalo biti napravljeno. Ministar je kazao kako se s istim problemom susrelo još 40 škola, ali da su pravilnom kombinacijom smjerova riješili sve nedoumice.

>> Jovanović: 'Nije kriv računalni sustav, nego ravnatelj škole'

Naime, u crikveničkoj su školi, budući da se nije mogao oformiti jedan razred, htjeli kombinirati ono što se zakonom nije moglo kombinirati. Sada su napravili novu kombinaciju pa će u isti razred ići 15 vodoinstalatera i 9 kuhara.

Ravnatelj je priznao grešku i zahvalio ministru što će učenici ipak krenuti u školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook