Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srednjoj školi Antina Barca riješen je problem 'nestanka' jednog razreda. U razred će sad zajedno vodoinstalateri i kuhari.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sa svojim je suradnicima posjetio srednju školu dr. Antuna Barca u kojoj je računalni sustav izbrisao cijeli razred jer nije bilo dovoljno djece da bi se razred oformio.

Vezani članci Pucnjava u Kaliforniji (Foto: Screenshot Reuters) Pucnjava u školi u SAD-u: Preminula i treća žrtva, policija uhitila napadača (16) koji je ubijao na svoj rođendan Presica SDP-a o Kolindi Grabar-Kitarović (Foto: Pixsell,Patrik Macek) - 4 SDP oštro po Kolindi Grabar-Kitarović: "Najbolja slika njezine vanjske politike je slika ispred ograde Bijele kuće"

Učenici će ipak krenuti u školu, a ministar Jovanović je konstatirao kako je došlo do proceduralne pogreške u školi jer nije napravljeno ono što je trebalo biti napravljeno. Ministar je kazao kako se s istim problemom susrelo još 40 škola, ali da su pravilnom kombinacijom smjerova riješili sve nedoumice.

>> Jovanović: 'Nije kriv računalni sustav, nego ravnatelj škole'

Naime, u crikveničkoj su školi, budući da se nije mogao oformiti jedan razred, htjeli kombinirati ono što se zakonom nije moglo kombinirati. Sada su napravili novu kombinaciju pa će u isti razred ići 15 vodoinstalatera i 9 kuhara.

Ravnatelj je priznao grešku i zahvalio ministru što će učenici ipak krenuti u školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook