Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali grad - veliko gradilište

Najveći građevinski kran u Europi radi punom parom na hrvatskom otoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali otočni grad veliko je gradilište.

Sto milijuna kuna vrijedni javni radovi obavljaju se ove zime u gradu Cresu - obnavlja se cesta, uređuju zgrade. Privatnih je investicija također puno. Mali otočni grad - jedno je veliko gradilište koje će u novom ruhu slijedeće godine dočekati prve turiste.....

Pročitajte i ovo Fringe Festival Digla se prašina na Cresu HDZ-ova koalicija traži zabranu festivala na otvorenom: "I djeca moraju gledati neukusnu golotinju i perverzije" Plaža Bačvice - 1 i gradilište i kupalište Morsku idilu uništavaju smrad i radovi: "Bageri će nas opkoliti sa svih strana"

Najveći građevinski kran u Europi radi punom parom u Cresu. Obnavlja se stara palača. Uređuju se i privatne kuće. Stanovnicima ne smetaju buka i prašina.

'Drago mi je da se gradi, a možda se može još i više', kaže Maurizio Pinezić.

Obnavlja se i širi i glavna cesta koja s trajektnih pristaništa vodi ka Cresu, dosad usko grlo koje je mučilo turiste i domaćine….

'Jedna reprezentativna cesta će nadam se privući određeni broj gostiju, ne samo onih avanturista kako smo ih među nama znali oslovljavati jer ova cesta je stvarno utjerivala strah u kosti', kaže Dražen Dražić.

'Svaka investicija, svaki radovi donose i nešto novo i to je meni jako lijepo jer znači nešto se gradi i stvara', smatra Daniele Surdić.

Ne čude radovi i investicije na sve strane u Cresu kada se zna da stara gradska jezgra još uvijek živi punim plućima. Dokaz tomu su roba koja se suši, mirisi koji dolaze iz kuhinje.

SPEKTAKULARAN POGLED Ovo je najveće gradilište u zemlji

A mirisi se šire i iz uljare gdje se toči ekstra djevičansko maslinovo ulje, zaštićeno na europskom tržištu.

'To je specifično ulje od domaćih autohtonih sorti to su plominka i širica, odnosno plominjača', objašnjava Mateo Ferarić, upravitelj PZ Cres.

Radovi će u Cresu potrajati do predsezone kada bi ovaj lijepi otočni gradić turiste trebao dočekati u - novom ruhu.

'Naš grad je trenutno ovog časa jedno veliko gradilište od preko 100 milijuna kuna u javnim objektima', kaže gradonačelnik Kristijan Jurjako.

Stoga ne čudi što su creske ulice pune djece i mladih koji ne žele napustiti rodni kraj. Javna i privatna ulaganja - jamstvo su da će se život nastaviti na najvećem hrvatskom otoku. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene