Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bizarna priča iz zagrebačke Dubrave! Čovjeka, koji je umro prije godinu dana, bolnica je proglasila živim. Tek nakon što su mu na kućnu adresu poslali nalaz nedavno obavljenog zdravstvenog pregleda, priznali su još nevjerojatniji propust!


Kada je ovih dana u poštanskom sandučiću pronašao pismo adresirano na prijatelja o kojem se brinuo sve do njegove smrti, Dragutin Vuković umalo se onesvijestio. Za bolnicu Vrapče Josip Stanković bio je živ. Štoviše, prije devet dana, bio je u njihovom Centru za poremećaje spavanja.

Vezani članci Policija, ilustracija Pljačke se samo nižu: Iz pošte u Splitu uz prijetnju pištoljem ukraden novac Ivan Čulo, predjsednik uprave Hrvatske pošte Paketi i pošiljke kasne, predsjednik Uprave Hrvatske pošte otkrio zašto: "20 posto ljudi nam je izvan stroja"

>> Umro, oživio nakon pola sata, pa opet umro za dva dana

Bolničke nalaze, koje su poslali, Dragutin stalno prebire po rukama. Još ne vjeruje kako su mrtvog čovjeka mogli 'oživjeti'. 'Oni su njega pregledavali, a on na krematoriju leži već godinu dana, ja sam ga osobno sahranio u zajedničku grobnicu', rekao nam je gospodin Dragutin.

Greška u prepisci

Bolnica nevjerojatnu pogrešku nije uočila. Reagirali su nakon našeg upita, i provjerom dokumentacije priznali propust. Prošli je tjedan na njihovom Odjelu obavljen pregled dvojice drugih pacijenata. Igrom slučaja, jedan se prezivao kao Josip. 'Službenica je to prepisala i tom prepisku je imena pripisala drugim prezimenima', pojasnio je Vlado Jukić, ravnatelj bolnice u Vrapču.

S obzirom da se Josip liječio kod njih, u evidenciji su imali i njegovu adresu, na kojoj je Dragutin samo privremeno. No, u moru nalaza, lako je pogriješiti, smatra ravnatelj bolnice. To se moglo dogoditi bilo kome. 'Ponovno se ispričavamo i nadamo se da ćemo naići na razumijevanje', rekao je Jukić. Isprika, na koju ih je prisilila administrativna greška, a očito, i loš sustav, brzo je prihvaćena.