Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ispričali se

Čovjeka mrtvog godinu dana bolnica proglasila živim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizarna priča iz zagrebačke Dubrave! Čovjeka, koji je umro prije godinu dana, bolnica je proglasila živim. Tek nakon što su mu na kućnu adresu poslali nalaz nedavno obavljenog zdravstvenog pregleda, priznali su još nevjerojatniji propust!

Kada je ovih dana u poštanskom sandučiću pronašao pismo adresirano na prijatelja o kojem se brinuo sve do njegove smrti, Dragutin Vuković umalo se onesvijestio. Za bolnicu Vrapče Josip Stanković bio je živ. Štoviše, prije devet dana, bio je u njihovom Centru za poremećaje spavanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova pljačka u Zagrebu Nepoznati muškarac opljačkao poštu, zaposlenici prijetio vatrenim oružjem Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem

>> Umro, oživio nakon pola sata, pa opet umro za dva dana

Bolničke nalaze, koje su poslali, Dragutin stalno prebire po rukama. Još ne vjeruje kako su mrtvog čovjeka mogli 'oživjeti'. 'Oni su njega pregledavali, a on na krematoriju leži već godinu dana, ja sam ga osobno sahranio u zajedničku grobnicu', rekao nam je gospodin Dragutin.

Greška u prepisci

Bolnica nevjerojatnu pogrešku nije uočila. Reagirali su nakon našeg upita, i provjerom dokumentacije priznali propust. Prošli je tjedan na njihovom Odjelu obavljen pregled dvojice drugih pacijenata. Igrom slučaja, jedan se prezivao kao Josip. 'Službenica je to prepisala i tom prepisku je imena pripisala drugim prezimenima', pojasnio je Vlado Jukić, ravnatelj bolnice u Vrapču.

S obzirom da se Josip liječio kod njih, u evidenciji su imali i njegovu adresu, na kojoj je Dragutin samo privremeno. No, u moru nalaza, lako je pogriješiti, smatra ravnatelj bolnice. To se moglo dogoditi bilo kome. 'Ponovno se ispričavamo i nadamo se da ćemo naići na razumijevanje', rekao je Jukić. Isprika, na koju ih je prisilila administrativna greška, a očito, i loš sustav, brzo je prihvaćena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene