Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lazarov sindrom

Umro, oživio nakon pola sata, pa opet umro za dva dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michael Wilkinson, 23-godišnji Britanac, umro je u bolnici od zatajenja srca. U krevetu ga je u nesvjesti pronašla majka. Pola sata nakon što su u bolnici liječnici proglasili smrt, mladić je 'oživio'.

Liječnici su mu, naime, ponovno pronašli puls i prenijeli obitelji da je živ. Odmah je prebačen na odjel intenzivne njege. Nažalost, dva dana nakon čudesnog oporavka preminuo je od srčanog udara. Liječnici kažu kako se u Michaelovom slučaju radilo o tzv. Lazarovom sindromu, odnosno spontanom povratku cirkulacije nakon prestanka rada srca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tučnjava u diskoteci: Vlasnik umro od zastoja srca Slika nije dostupna Umro otac iz 'Svi vole Raymonda'

Fenomen zvan Lazarov sindrom dobio je ime po biblijskom liku Lazaru, prijatelju Isusa Krista koji je preminuo te tako silno ožalostio Isusa, koji je odlučio oživjeti prijatelja. Lazar je na Isusovu zapovijed ustao iz groba u kojem je bio pokopan nekoliko dana. To je još jedan slučaj u kojem je Isus pred mnoštvom svjedoka izveo čudo.

Sličnih slučajeva poput ovog Michaela Wilkinsona zabilježeno je samo 38. Liječnici kažu kako su moguć uzrok zatajenja srca lijekovi koje je mladić koristio. Zaključeno je da se radi o prirodnoj smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene