Tomislav Čorić
Tomislav Čorić Foto: DNEVNIK.hr

Ministar Ćorić nakon sjednice užeg kabineta Vlade odgovarao je na novinarska pitanja. Komentirao je i izjave predsjednika Milanovića.


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić odgovarajući na pitanja novinara komentirao je izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je pozvao na produženje moratorija na ovrhe. 

"Doista nije ukusno da predsjednik vlade koja nije išla u značajnije promjere, odnosno nije do kraja zaštitila ovršene građane, sada nama dijeli lekcije kako da to učinimo“, rekao je Ćorić.

Vezani članci Andrej Plenković i Peđa Grbin Milanovićev rejting u slobodnom padu, većina građana ne podupire rad Vlade. HDZ daleko ispred SDP-a, a za treće mjesto nastala prava gužva Zoran Milanović Milanović: "Ako treba cijepit ću se prvi, mislim da bi se svi trebali cijepiti. Sutra se zatvaraju lokali, to je trebalo i ranije"

Dodao je da će se, ako je svojom sinoćnjom izjavom prešao granicu, ispričati. Rekao je, podsjetimo, da je Milanović bio predsjednik Vlade koja "gotovo ništa nije učinila u pitanju ovršenih građana".

"Ali držim da je moj komentar suvisao“, poručio je Ćorić kojeg je Milanović nazvao i "mađarskim potrčkom" te rekao da mu je "Ćorić preko Davora Bernardića slao CV".

"Otišao je u HDZ kada mu to nije prošlo. I za Plenkovića sam Milanović, a za Ćorića sam gospodin predsjednik RH", poručio je Milanović.

"Moja jedina i najčvršća veza je čišćenje nereda koji je ostao nakon Vlade Zorana Milanovića u resorima posljednjih 4 do 5 godina. Moguće je da je moj životopis bio na njegovom stolu, ali ja nikada nisam poželio niti pristao ući u SDP", kazao je Ćorić i dodao da Davora Bernardića zna od 1997. godine, ali da nikada u razgovoru s njime nije bilo riječi o ulasku u SDP.

Upitan postoje li još neke mjere za očuvanje radnih mjesta u iduća tri mjeseca, ministar Ćorić je rekao da će ove mjere biti dovoljne, ako se situacija značajnije ne promijeni.

Smatra i da smanjenje PDV-a u ovom trenutku nije opravdano.