Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbili mu kafić

Član HDZ-ove mladeži čestitao 'Dan NDH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Turković član mladeži karlovačkog HDZ-a čestitao je 'Dan NDH' vlasniku 'River Pub' Željku Godaču, pet mjeseci nakon što su u tom kafiću divljali njegovi stranački kolege.

'Na današnji dan 10. travnja, prije 68 godina, u Zagrebu, glavnom gradu svih Hrvata, uz Božju pomoć i vjekovnu težnju hrvatskog naroda proglašena je Nezavisna Država Hrvatska. Prigodom ovog povijesnog jubileja, upućujem čestitke Hrvaticama i Hrvatima u domovini i diljem svijeta!', stoji u poruci koju je Truković poslao jutros, oko 9 sati, prenosi Radio Mrežnica.

Pročitajte i ovo Europski parlament Suočavanje s prošlošću Euronews: Zašto neki hrvatski europarlamentarci omalovažavaju zločine iz hrvatske prošlosti? Slika nije dostupna SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU Djeca u vrtlogu mržnje i rata: U ustaškom logoru umirala su od gladi, bolesti, prljavštine, hladnoće i tuge

>> Karlovačka mladež HDZ-a prijeti vlasniku lokala?

>> Mladež HDZ-a razbijala po kafiću i prijetila utjecajnim očevima

Godaču je poruka stigla s njemu nepoznatog broja, pa je uzvratio SMS-om, pitajući tko ju je poslao. Kako ni nakon sat vremena, nije bilo odgovora, nazvao je s drugog broja, a nepoznati muški glas, koji se na tom broju javio, nije mu htio reći tko je, sve dok Godač nije zaprijetio da će sve prijaviti policiji. Dečko se potom predstavio, a Godač je nazvao njegovog oca, Stjepana Turkovića, direktora 'Zelenila'. Ovaj mu je obećao da će sve provjeriti i javiti se.

>> Razbijanje mladeži HDZ-a uspoređeno s mini kristalnom noći HDZ-ovaca

'On me nije nazvao, ali me u međuvremenu nazvao predsjednik Mladeži HDZ-a Matija Perković i pitao kako sam. Nakon tog pitanja, veza je prekinuta. Nije me nazvao ponovo, a nije ni Turković. Čekao sam 40 minuta i onda obavijestio novinare', rekao je Godač. Napominje kako samo želi da ga Mladež HDZ-a ostavi na miru. Jer, priča, nakon slučaja u 'Riveru' primio je brojne prijetnje, pozive, oštećeno mu je vozilo i dosta mu je svega. 'Dosta mi je sve te buke i želim samo da me ostave na miru! Neka vode svoje brige, svoje probleme, mene neka ostave na miru! Neka izbrišu moj broj iz svojih mobitela, ja radi njih broj mijenjati neću', poručio je Godač.

>> Predsjedniku mladeži HDZ-a prijeti zatvorska kazna

Da je poruku sa čestitkom za 'Dan NDH' stvarno on poslao Godaču Iva Turković, potvrdio je sam Stjepan Turković koji kaže da se ispričao Godaču. Godač, pak, kaže da mu se nitko nije ispričao. Osim toga, primanje ove poruke prijavit će i policiji. Kako će reagirati policija, tek će se vidjeti, ali vrlo brzo, ovaj put, reagirao je i gradski HDZ i isključio iz svojih redova Ivana Turkovića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene