Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao turistička zemlja ne smijemo dopustiti da nam se na morskom dnu kriju deseci tona otpada i smeća, odlučni su sudionici akcije Pogled u plavo u sklopu koje se čiste podmorja turističkih gradova i mjesta.


Biograd je apsolutni rekorder u količini pronađenih automobilskih i traktorskih guma koje su se u more bacale desetljećima. Sve to pronađeno je samo nekoliko metara od obale. Turisti koji kod nas ljetuju teško mogu i zamisliti što se sve krije ispod površine.

>> Smeće ćemo 'bacati' u more

Vezani članci Mirka Jozić (Foto: Dnevnik.hr) Skuplji računi za otpad? "Ako stanari u zgradama ne odluče drugačije, mi ćemo podijeliti da svatko plaća jednako'' Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Dnevnik.hr) Bandić uvjeren da Zagreb prednjači u rješavanju problema s otpadom: "Prvi smo krenuli,  kuhao sam ajngemahtec prije 11 godina"

'Ovo je nešto što se ne bi smjelo nikada dogoditi turističkoj zemlji kao što je Hrvatska. Ovo je nešto što moramo riješiti idućih 5 godina, dakle gradove koji su najposjećeniji', kaže ronilac Kristijan Curavić. 'Ne samo gume, nego štednjaci, hladnjaci, različiti krupni i sitni otpad', rekla je organizatorica Ana Krpan o tome što je sve izvađeno iz mora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.