Vladina odredba kojom je na 30 dana ograničila cijenu motornog benzina na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna, za Eurosuper 95 i eurodizel produžena je na još 30 dana, dok za ostala goriva više ne vrijedi.

Galerija +0 Naftne kompanije slobodno formirale cijene za sva class i premium goriva

U utorak ističe Vladina odredba kojom je na 30 dana ograničila cijenu motornog benzina na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna. Za Eurosuper 95 i eurodizel produžena je na još 30 dana.

Andrej Plenković Otkrivena točna brojka izdanih COVID potvrda: "Prilagodba na potvrde trebala bi biti rutina"

Sredinom listopada Vlada je iskoristila mogućnost da na rok od 30 dana stabilizira cijene motornog benzina i dizelskog goriva.

Gorivo / Ilustracija Plenković produžuje uredbu o ograničavanju cijena goriva: "Pratimo situaciju..."

Portal Cijene goriva info navodi kako će do 16. prosinca cijene ostati za 11.10 kuna za benzinska goriva i 11 kuna za dizelska goriva.

Podsjećaju i da od 16.11., naftne kompanije moći slobodno formirati cijene za sva Class i Premiuim goriva.

Ističu i kako je naftna kompanija dužna na svakoj benzinskoj postaji osigurati Eurosuper 95 i Eurodizel. Ostala premium goriva može prodavati po cijenama kojima to žele.

Također, ako na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje 'običnog' goriva nego samo premium, tada je naftna kompanija dužna primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od zamrznute cijene.

Neslužbeno navode i kako bi prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti skuplji za 4 kune, dok se na nekim postajama očekuje značajno poskupljenje premium goriva.

Prema podacima HAK-a, cijene cijene goriva mogu varirati na pojedinačnim postajama ovisno o cjenovnoj politici kompanije. Ističu i da su najviše cijene obično na postajama koje se nalaze u sklopu autocesta.

 

 



 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju