Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijene nekretnina u Hrvatskoj i dalje su u padu. U studenom su zabilježile pad od 0,5 posto u odnosu na listopad, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine cijene nekretnina su niže za čak 5,1 posto.


Prema podacima koje je objavio internetski portal za nekretnine Crozilla.com najveći pad cijena bilježi Rijeka u kojem je zabilježen pad od 3% pa sada prosječan kvadrat stana u ovom gradu košta 1.638 eura po kvadratnom metru. Najskuplji stanovi i dalje su u Dubrovniku gdje prosječan 'kvadrat' košta 3.329 eura, a odmah iza njega je Split s cijenom od 2.077 eura.

Vezani članci Malverzacije sa stanovima - 1 Provjereno donosi nevjerojatnu priču: Nelegalno im prodali stanove u stečaju, pa obitelji sada čekaju deložaciju iz nekretnina koje su - platili Lijep pogled za buduće stanare (Foto: Dnevnik.hr) Ovo je pogled s kakvim će se uskoro buditi mnogi stambeno nezbrinuti Dubrovčani

>> Za dva osječka kvadrata jedva jedan u Zagrebu

>> Kupiti stan ili pričekati bolja vremena?

Najpristupačniji veći grad po cijenama je Osijek gdje je prosječna cijena 959 eura po kvadratnom metru. Najtraženija mjesta za kupnju su područja Zagreba, Splita, Zadra te Samobora i Varaždina. Cijene kuća u većini je gradova manja od cijene stanova, a izuzetak od tog pravila je Zadar gdje su stanovi na višoj cijeni.