Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBRA VIJEST

Nove cijene goriva: Pogledajte koliko od ponoći trebate platiti za tank benzina

Ulijevanje goriva - 4
Ulijevanje goriva - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Gorivo na benzinskim crpkama u Hrvatskoj je od ponoći jeftinije, kao što se i očekivalo i najavljivalo, ali vozači i dalje sa zebnjom provjeravaju cijene s obzirom na to da cijene goriva osciliraju iz tjedna u tjedan.

Cijene goriva od ponoći su niže, pa je spremnik benzina jeftiniji za 18 kuna, dizela za 40 kuna, a autoplina za tri kune.

Gorivo je pojeftinilo 81 lipu po litri za eurodizel, koji sada stoji 12,70 kuna, a litra eurosupera 95 pojeftinila je za 36 lipa i stoji 12,09 kuna.
Plavi eurodizel stoji 8,82 kune. Autoplin je jeftiniji za oko tri kune do šest lipa po litri. 

Nove cijene po prodajnim mjestima možete provjeriti OVDJE.

Prije točno godinu dana na današnji dan litra benzina na pumpama u Hrvatskoj stajala je 10,25 kuna, dok je dizel bio 9,69 kuna po litri, odnosno 9,85 kuna u premium verziji, podsjetio je Novi list.

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna oštro pale, nakon što je predsjednik SAD-a Joe Biden najavio prodaju rekordnih 180 milijuna barela nafte iz strateških rezervi kako bi spriječio daljnji rast cijena "crnog zlata". Cijena barela na londonskom tržištu potonula je prošloga tjedna 13,5 posto, na 104,39 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 12,9 posto, na 99,27 dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "DEČKI I CURE S ASFALTA" Od utorka jeftinije gorivo? Benzinske postaje oblijepljene naljepnicama s premijerovim likom: "Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene

Cijene goriva osciliraju iz tjedna u tjedan, a ako dođe do značajnije eskalacije i ako bi se ona nastavila u nekom duljem vremenskom razdoblju, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je ranije da Vladi "eventualno stoje na raspolaganju trošarine".

Valja podsjetiti i da je Vlada prije nekoliko tjedana na očekivanu eksploziju cijena goriva reagirala promjenom dvije uredbe, kojima je fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata na osnovni eurosuper i eurodizel te na plavi dizel, a privremeno je smanjila i trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene