Na benzinskoj postaji (Foto: Dnevnik.hr)
Na benzinskoj postaji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što su se zemlje članica skupine OPEC+, najvećih izvoznica nafte, na videokonferenciji u nedjelju dogovorili za smanjenje prozvodnje nafte za 9,7 milijuna barela dnevno u svibnju i lipnju, cijene goriva mogle bi rasti.


Posljednjih šest tjedana cijene goriva uzastopno padaju, ali kako piše portal Cijenegoriva.com, tome je došao kraj. Prema neslužbenim informacijama spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji za četiri kune, prosječni spremnik dizela 3,5 kune, a LPG-a čak pet kuna.

Vezani članci Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Kakve će danas biti brojke? U Požeško-slavonskoj županiji četvero novozaraženih Policija tuče mladića u Grčkoj Pojavila se snimka policije koja pred zgroženim prolaznicima nemilosrdno mlati mladića, izbili sukobi

Ovo poskupljenje dolazi zbog promjena na mediteranskom tržištu, a ne zbog dogovora o smanjenju svjetske proizvodnje nafte. Inače, tijekom vikenda zemlje članica skupine OPEC+, najvećih izvoznica nafte, dogovorile su najveće smanjenje proizvodnje u povijesti upravo u nadi da će porasti cijene.