Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neslužbene informacije

Cijene goriva uskoro bi mogle rasti za 4 kune po prosječnom spremniku

Na benzinskoj postaji (Foto: Dnevnik.hr)
Na benzinskoj postaji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što su se zemlje članica skupine OPEC+, najvećih izvoznica nafte, na videokonferenciji u nedjelju dogovorili za smanjenje prozvodnje nafte za 9,7 milijuna barela dnevno u svibnju i lipnju, cijene goriva mogle bi rasti.

Posljednjih šest tjedana cijene goriva uzastopno padaju, ali kako piše portal Cijenegoriva.com, tome je došao kraj. Prema neslužbenim informacijama spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji za četiri kune, prosječni spremnik dizela 3,5 kune, a LPG-a čak pet kuna.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Ovo poskupljenje dolazi zbog promjena na mediteranskom tržištu, a ne zbog dogovora o smanjenju svjetske proizvodnje nafte. Inače, tijekom vikenda zemlje članica skupine OPEC+, najvećih izvoznica nafte, dogovorile su najveće smanjenje proizvodnje u povijesti upravo u nadi da će porasti cijene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene