Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naplaćuje telefonske razgovore

Samobor: Cijena poziva liječnici 6,88 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon administrativnih pristojbi i silnih participacija liječničke ordinacije sada uvode i najnovije čudo. Telefonski razgovor s liječnikom opće prakse stoji 6,88 kuna po minuti. Ili čak 8,35 kuna ako pacijent liječnika gnjavi mobitelom.

Dobili smo pritužbu pacijenta oko ovog govornog automata, pa smo liječnicu upitali zašto je to uvedeno. 'Zato što sam imala strašno puno poziva, oko 200 poziva dnevno i to jednostavno više nisam mogla', rekla je dr. Čačković. Na pitanje smatra li da je u redu naplata od 6,88 kuna rekla je da je nakon uvođenja automatskog telefona, broj poziva pao. A pacijenti toliko zovu da ni ne znaju da im liječnica ima novi broj. Kad smo ga pitali, ravnatelj Doma zdravlja u Samoboru nije ni znao da je liječnica ordinaciji promijenila broj.

Pročitajte i ovo Nasljedstvo; ilustracija - 5 Otkriva Provjereno Majka ju je kao bebu ostavila u Nazorovoj, godinama kasnije na ostavinskoj majka uzima stan, a Ljubica ostaje bez ikakvih prava i krova nad glavom Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu"

Naime, ona je zakupac, pa ne mora nikog ništa pitati. 'Ona je potpuno samostalna u tom dijelu, ona si može uvesti liniju kao što si može nabaviti tajni mobitel, a da mi o tome ništa ne znamo', rekao je dr. Slavko Lovasić, ravnatelj samoborskog Doma zdravlja. Novac u svakom slučaju ne ide u zdravlja, već doktorici Čačković i tvrtki Blagonet koja u liječničke ordinacije uvodi takve telefonske brojeve. Kolika je zarada, doktorica nam danas nije željela reći. Ni ministarstvo zdravstva danas nije bilo u mogućnosti odgovoriti nam što misli o ovome. No, liječnička komora obećala se pozabaviti ovim novim participacijama koje ne idu u zdravstveni fond.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene