Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odsječeno 80 kuća

Čička Poljana: Stanje i dalje teško, vodostaj prešao kritičnu točku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Čičkoj Poljani stanje je i dalje teško, a vodostaj je prešao prošlogodišnju kritičnu točku od 325 centimetara i već je na 338 centimetara, izvijestio je načelnik velikogoričkog Stožera zaštite i spašavanja Stjepan Kos.

Trenutno je u Čičkoj Poljani 'odsječeno' između 70 i 80 kuća, rekao je načelnik velikogoričkog Stožera zaštite i spašavanja Stjepan Kos, dodajući kako su najugroženijim obiteljima danas podijelili 110 paketa s hranom. Većina kuća je, zahvaljujući postavljenim vrećama s pijeskom, dosad obranjena i voda nije ušla u prostorije.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Ipak, dodaje Kos, ljudi su digli stvari iz prizemlja kuća i pripremili se za slučaj većeg vodnog vala. Naime, voda u odranskom kanalu i dalje raste i to za jedan centimetar svaka tri sata te je premašila rekordnu razinu iz 2010. godine.

Evo kako možete pomoći građanima koji su pogođeni poplavama!

'Ljudima hranu vozimo bagerima. U tome, kao i u postavljanju vreća s pijeskom, pomažu nam vatrogasci. Angažirao se Hrvatski crveni križ, a pomoć nam nude i susjedni gradovi u Zagrebačkoj županiji', naveo je Kos, zahvalivši svima na iskazanoj solidarnosti.

Naglasio je kako će nastojati osposobiti jednu prometnicu radi dovoza hrane i ostaloga, jer se više ništa ne može bez čamca. Još nema potvrde o tome kada točno stiže vrhunac vodnog vala. 'Bolje je ljudima reći da se pripreme, jer sigurno je sigurno. Nije dobro!', naglasio je Kos.

Napomenuo je kako dosad nije bilo potrebe za masovnom evakuacijom stanovništva u poplavljenim područjima, ali službe su, kaže, spremne za hitnu evakuaciju bude li ustrebalo.

'Evakuacija će biti spremna u roku od sat vremena i to neće biti problem', istaknuo je Kos. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene