Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Chemoderm' odustao od kupnje KIM-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Šimić, vlasnik tvrtke "Chemoderm" iz Duge Rese, izvijestio je jutros kako je Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) jučer poslao dopis u kojem ga obavještava o prijedlogu namjere o odustajanju od kupnje Karlovačke industrije mlijeka (KIM).

Upravni odbor HFP-a je na svojoj sjednici 2. kolovoza za novog vlasnika 66,96 posto dionica KIM-a odabrao tvrtku "Chemoderm" iz Duge Rese, vlasnika Ivana Šimića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KIM: Počinje novi pokušaj prodaje Slika nije dostupna Polančec: 'Nije me iznenadilo odustajanje Chemoderma'

Šimić u jutrošnjem priopćenju za javnost ističe kako mu je prilikom javljanja na natječaj HFP-a za kupnju KIM-a cilj bio boljitak te tvrtke, bitne za mljekarstvo karlovačkog i šireg područja, te njezinih zaposlenika i 1500 kooperanata. 

Također navodi kako njegove "namjere, kao ozbiljnog poslovnog čovjeka, nisu prepoznate u jednom dijelu javnosti" te da je "zbog laži koje se plasiraju u medijima od strane pojedinaca" i pritiska koji je na taj način vršen na njega, bio prisiljen "dati prijedlog o namjeri odustajanja od kupnje KIM-a".

>> Vlada prodala KIM lošijem ponuđaču?

>> Karlovčani iznenađeni prodajom KIM-a malom poduzetniku

>> Odvjetništvo traži provjeru prodaje KIM-a

>> DC zbog prodaje KIM-a traži smjenu ministra Vukelića

>> Adlešić i Pankretić traže istragu Državnog odvjetništva o prodaji KIM-a

>> KIM: Potpredsjednici HFP-a tražili od jednog kandidata 300 tisuća eura

U odgovoru na pitanje znači li Prijedlog namjere definitivno odustajanje od vlasništva nad KIM-om, Šimić je jutros
rekao kako je "HFP donio odluku po natječaju" i da "to nije mala stvar", ali budući da su "pojedinci kroz medije u ovom slučaju plasirali laži, pritisak je ogroman", pa je "ponudio Fondu da razgovaraju o raskidu kupoprodajnog ugovora".

Vlasnik "Chemoderma" Šimić naveo je i kako ni jedan medij nije objavio da je njegova tvrtka "Chemoderm" na prvom produženju ponuda za kupnju KIM-a priložila 8. lipnja 2007. neopozivo jamstvo na 16,5 milijuna kuna za kupnju dionica, izdano od Karlovačke banke.

Nakon što su neki mediji proteklog tjedna ukazali na moguće
nepravilnosti prilikom prodaje Karlovačke industrije mlijeka (KIM) "Chemodermu" iz Duge Rese, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zatražilo je od nadležnih tijela provjeru dokumentacije vezano uz prodaju KIM-a. 

U vezi s privatizacijom KIM-a i prodaje "Chemodermu" negativno je reagiralo i nekoliko političkih stranaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene