Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1007 testiranih

U Zagrebu potvrđeno 10 novih slučajeva HIV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U centru Check Point od svibnja do studenog 1007 osoba testiralo se na HIV, a njih 902 na hepatitis C. HIV je potvrđen kod 10 osoba, a hepatitis C kod 6.

Check Point, centar u Domagojevoj na kojem se besplatno, anonimno i neinvazivno (preko sline, a ne vađenjem krvi) testira na HIV i hepatitis C, pokazao se opravdanim.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Od svibnja do studenoga od 1007 testiranih na HIV te 902 na hepatitis C otkriveno je 10 novih HIV pozitivnih osoba, od čega dvije osobe ženskog spola. Na hepatitis C bilo je pozitivno šest osoba.

Rusija: OTKRIVEN novi soj HIV-a, širi se 'zapanjujućom brzinom'

'Deset novih slučajeva nije alarmantan broj, ali nije ni zanemariv. Sve smo ih zbrinuli i nakon liječničke i psihosocijalne pomoći uputili na daljnju obradu u Kliniku za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević'', rekao je potpredsjednik udruge HUHIV i liječnik Dragutin Ptiček.

Interes mladih je velik, a sve testirane osobe mlađe su životne dobi od 18 do 40 godina. Hrvatska se još svrstava u zemlje s niskom učestalosti infekcije HIV-om.

Do sredine studenoga otkriveno je 76 novooboljelih. Lani su otkrivena 74 nova slučaja zaraze. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene