Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Trovanje plinom

Majka i jednogodišnja kćer otrovane ugljičnim monoksidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka i jednogodišnja kćer otrovane su ugljičnim monoksidom, najvjerojatnije zbog dotrajalih plinskih instalacija iz kojih je curio plin. Pružena im je potrebna liječnička pomoć.

Jučer je na području Dubrave, oko 21h, u stanu u Aleji Blaža Jurišića, došlo do puštanja plina iz instalacija. Dok je Božica Č. u kupaonici kupala dijete ono je u jednom trenutku počelo plakati, a potom je potpuno malaksalo.

Pročitajte i ovo Nesreća u Engleskoj Uznemirujuće! VIDEO Snimka ledi krv u žilama: Auto u brzini udario u stup pa se odbio na majku i dijete u kolicima... Ilustracija - 2 Ovo morate znati Tihi ubojica: Kako prepoznati curi li vam plin u kućanstvu i koji su simptomi trovanja?

Majka je dijete odnijela u dnevni boravak i otvorila prozor te ga potom odvela u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je utvrđeno da je došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom i u krvi je utvrđena koncentracija 26 HBCO (karboksihemoglobina).

Majci je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je također došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom i u krvi je utvrđena koncentracija 22 HBCO (karboksihemoglobina).

Na mjesto događaja izašli su zaposlenici Plinare i utvrdili prekomjernu koncentraciju ugljičnog monoksida te zatvorili dovod plina u stan. Očevid se nastavio danas u jutarnjim satima, pa se mogu očekivati i potpunije informacije o tome zašto i kako je došlo do ispuštanja plina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene