Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova cesta, novi problemi

Nova cesta u Zadru ne prestaje dizati prašinu: Za 42 milijuna kuna dobili preusku prometnicu bez pješačkog prijelaza

Nova cesta u središtu Zadra (Foto: Dnevnik.hr)
Nova cesta u središtu Zadra (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nova cesta u središtu Zadra (Foto: Dnevnik.hr) Nova cesta u središtu Zadra (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Grafit na novoj cesti u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Novoizgrađena cesta u središtu Zadra otkako je puštena u promet ne prestaje dizati prašinu. Zbog nje je ravnatelj zadarske bolnice pisao ministru prometa jer cesta, kako tvrdi, ugrožava rad bolnice. Dnevnik Nove TV provjerio je što Zadrani misle o cesti koja je porezne obveznike stajala 42 milijuna kuna.

Prije desetak dana u promet je puštena nova četverotračna prometnica koja vodi od zadarskog autobusnog kolodvora do predjela Ravnice, u čijoj je neposrednoj blizini i bolnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Iz bolnice su na adresu resornog ministarstva i Hrvatskih cesta poslali alarmantno pismo. Tvrde da cesta ugrožava rad bolnice. U operacijskim salama, kažu, čuje se buka automobila. Zid je stao na put evakuacijskom izlazu, a boje se i eventualnih posljedica koje cesta donosi.

S obzirom na to da je na ovoj dionici ceste moguće razvijanje veće brzine, iz zadarske bolnice misle da zaštitna ograda ne bi spriječila eventualno izlijetanje vozila u dvorište Poliklinike.

No cesta ima građevinsku dozvolu. Uporabnu će dobiti utvrdi li se tehničkim pregledom da nije bilo propusta pri gradnji. Građani već tvrde da ih je bilo, a o svemu je obaviještena i policija. ''Službenici Policijske uprave zadarske provode izvide iz svoje nadležnosti u suradnji s Državnim odvjetništvom, a isto tako o svemu su obaviještena nadležna tijela u Zadarskoj županiji'', potvrdila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

''Mislim da je onaj rotor bio bolja kombinacija, logičnije nekako'', kaže Jadranka iz Zadra. Njezina sugrađanka Zdenka smatra da bi bilo bolje kad bi cesta bila šira. Osim toga, nema ni pješačkog prijelaza.

Cesta pored bolnice ovih je dana top-tema u gradu, a o njoj se u ponedjeljak razgovaralo i na sjednici Gradskoga vijeća. Gradonačelnik Branko Dukić oporbi je kratko i jasno poručio: ''Mi znamo graditi, znamo raditi, i mi ćemo raditi. A vi kad dođete, sjedite malo na travicu, zapalite jedan joint i lagano dišite.''

''Ta izjava dovoljno govori o tome da on nije dostojan funkcije gradonačelnika, kad već nema objašnjenje što je s tih 42 milijuna kuna građana koji su utrošeni u nešto što nije dobro'', kazala je SDP-ova gradska vijećnica Irena Dragić.

O trošenju 42 milijuna kuna, koliko će u konačnici stajati ova priča, Zadrani su već rekli svoje. Na nogostupu kojim ne može proći dvoje ljudi u isto vrijeme, stoji jasna poruka: HA-HA-HA.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Pogledajte kako je šef SDP-a izbjegao konkretno odgovoriti na gotovo sva pitanja o predsjedničkom kandidatu stranke kojoj je na čelu Mislav Bago razgovara s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mislav Bago razgovara s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago razgovara s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Pogledajte kako je šef SDP-a izbjegao konkretno odgovoriti na gotovo sva pitanja o predsjedničkom kandidatu stranke kojoj je na čelu 1/2 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene