Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Česi traže oštru akciju Zagreba zbog zlostavljanja turistica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za vanjske odnose donjeg doma češkog parlamenta danas je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je Hrvatska istražila slučaj dvije češke turistice koje je navodno u rujnu tukla hrvatska policija, izvijestila je češka novinska agencija ČTK.

Hrvatska se nije dovoljno ispričala za spornu policijsku intervenciju niti je kaznila upletene policijske djelatnike, ocijenio je odbor.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

Hrvatski veleposlanik u Pragu trebao je danas odboru razjasniti policijsku akciju, no on se ispričao rekavši da mu hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova nije preporučilo da nazoči sastanku.

Češki parlamentarci nisu skrivali razočaranje pristupom Zagreba.

Predsjednik odbora Jan Hamacek iz oporbenih socijaldemokrata (CSSD) je rekao da premijer Mirek Topolanek iz vladajućeg ODS-a treba u vezi s tim izvršiti pritisak na svojeg hrvatskog kolegu.

U izjavi prihvaćenoj danas odbor je ocijenio da su inače
češko-hrvatski odnosi odlični. 

Iz tog razloga bi bilo šteta da se pokvare zbog jednog izgreda, rekao je potpredsjednik odbora Tomas Dub iz ODS-a.

Hrvatska je policija zaustavila automobil dviju Čehinja zbog navodne prebrze vožnje, navodi ČTK, i od njih zatražila da izađu iz vozila. 

Nakon toga je policija protiv njih neprimjereno intervenirala, rekla je ranije glasnogovornica češkog ministarstva vanjskih poslova Zuzana Opetalova.

Turistice su rekle da im je policija stavila lisice, gurnula na tlo i tukla ih kako bi im oduzela mobitele. 

Jedan je svjedok snimio izgred. Drugi svjedoci, međutim, kažu da su incident izazvale Čehinje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene