Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će ogromne odštete

Čermak uzvraća udarac Vrdoljaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik Croduxa Ivan Čermak, čije gorivo na nekim crpkama nije zadovoljilo inspekcijski nadzor, tvrdi da tvrtka koja je analizirala njegovo gorivo uopće nema akreditaciju za ispitivanje, kako se to službeno kaže, filtrabilnosti. Gorivo na njegovim benzinskim crpkama, kaže, kvalitetno je, a protiv Ministarstva gospodarstva podnijet će tužbu zbog nanesene štete.

Vlasnik Croduxa, Ivan čermak, tvrdi da analiza goriva Zavoda za ispitivanje kvalitete, nije ispravna. "Količina i način na koji su uzorkovali provedeni su u suprotnosti s normom koja za to postoji", kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražit će odštetu Čermak traži ostavku ministra Vrdoljaka: 'Akcija Oktan provedena je nestručno i mimo propisa' Slika nije dostupna Ministar-maneken Čermak popravlja imidž, a ministar Kotromanović pozira

"Nemaju akreditaciju, smatramo za sve te podatke da nisu relevantni uopće. Mi ćemo to sve dokazati", dodaje Čermak.

'To su podmetanja i laži koje ćemo pobiti sudskim putem!'

I agencija za akreditiranje potvrdila je da ZIK nema akreditaciju za ispitivanje filtrabilnosti HRN EN 116, ali da ima akreditaciju laboratorija. Ostaje nejasno je li ona dovoljna? Iz Zavoda za ispitivanje Kvalitete, danas nisu bili dostupni za komentar, no već su poručili da je njihov posao dobro obavljen.

"Nema područja koje radimo, a da nismo akreditirani. I kad ispituje ovakve stvari kao što su naftni derivati kad dođu u laboratorij uzroci dolaze pod šifrom. I uopće ne znate gdje su uzeti, tko ih je poslao. Je li to Čermak? Obama ili Putin?", rekao je još prije nekoliko dana Dragan Sabljić iz Zavoda za ispitivanje kvalitete.

Cijeli proces obavljen je s nizom propusta, tvrdi Čermak. "Ovo nije prvi puta da nama ministar vrdoljak radi problem. Moj postulat je 20 godina, kvaliteta kvaliteta kvaliteta mi kad napravimo kompletno analizu svega toga i dokažemo da smo u pravu podignut ćemo kaznene prijave i tražit ćemo velike, velike odštete od ministra Vrdoljaka", zaprijetio je Čermak prije nekoliko dana.

Svoje gorivo,kažu, poslali su na analizu u inozemstvo, no ni ti nalazi neće popraviti nanesenu štetu, poručio je Čermak. Tvrdi da se na njegovim postajama toči gorivo visoke kvalitete i da će to dokazati. Analizu je tvrdi provodilo neovlašteno tijelo, na pogrešan način.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene