Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

General Ivan Čermak donirat će pola milijuna kuna za gradnju Doma hrvatskih ratnika u Vukovaru.


Četiri mjeseca nakon puštanja iz haškog pritvora general se, kaže, vraća svojim poslovnim i privatnim obvezama. S generalima Mladenom Markačem i Antom Gotovinom redovito se čuje i nada se da će obojici, nakon žalbenoga postupka, kazne biti drastično smanjene.

Vezani članci Starija gospođa skuplja plastične boce u Vukovaru na Dan sjećanja I ovo je slika Hrvatske: Kiša pljušti u Vukovaru, baka skuplja boce koje život znače Andrej Plenković Plenković: ''Šimpraga je došla u Škabrnju da bi odala počast žrtvama''

Četiri mjeseca nakon izlaska iz haškog pritvora general Ivan Čermak vraća se uhodanom načinu života. Rijetko se odvaja od obitelji pa je na obale Dunava, uz suprugu i sina, poveo i punicu. 'Polagano se uklapam. Ne može se čovjek okrenuti preko noći, kao prekidač upaliti', izjavio je general Čermak.

'Bit ćemo zadovoljni ako se generalima kazne drastično smanje'

Vijesti iz Haaga pozorno sluša. S generalima Gotovinom i Markačem, kaže , redovito se čuje telefonom. Nakon žalbenog postupka, očekuje samo dobre vijesti. 'Nadam se da će u tom žalbenom postupku te drastične kazne, koje su stvarno drastične, biti smanjene. Jer, kad gledate jednog Šljivančanina koji je zlotvor ovih područja na koliko je kažnjen, onda su kazne koje su dobili naši generali stvarno sramota', izjavio je Čermak.

Iako je iz haaškog pritvora izašao prije četiri mjeseca, njegov odvjetnički tim i dalje pomaže osuđenim generalima. 'Kad emotivno gledamo i kad razmišljamo, onda bi trebale biti oslobađajuće presude, ali to je nemoguće. To su kazne koje su stvarno drastične i ako se te kazne drastično i smanje bit ćemo zadovoljni', rekao je Čermak.

Čermakov investicijski ciklsu u Slavoniji

Dobrog je zdravlja pa se vraća poslu. Među prvima je gradnja Doma hrvatskih ratnika u Vukovaru. Zgradu kulturno-sportskog centra financira s pola milijuna kuna. 'Bit će tu organizirano i boćanje, likovne, slikarske, umjetničke kolonije', rekao je Petar Janjić Tromblon. Osim Doma u Vukovaru, general pokreće veliki investicijski ciklus u cijeloj Slavoniji. Pokraj Osijeka će graditi plinski terminal, gdje će zaposliti 15 hrvatskih branitelja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju