Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je ocijenio da je najavljena rekonstrukcija Vlade dobrodošao potez koji će povećati funkcionalnost i osnažiti Vladu.

Galerija


"Povećanje funkcionalnosti i osnaživanje Vlade po mišljenju našeg Kluba i stranke dobrodošao je potez i u tom smislu podržavamo stajalište Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Čekamo da premijer napravi ono što je nužno, a to znači unutrašnje konzultacije, da sam odluči i procijeni to što je neophodno napraviti, a nakon toga ćemo valjda i mi biti obaviješteni", kazao je Pupovac, čija je stranka dio vladajuće većine.

Vezani članci Sve više podrške Andreju Plenkoviću - 1 Sutra objava izbora u HDZ-u: Sve je više onih koji podupiru Andreja Plenkovića Milan Kujundžić Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa: "Kujundžiću se omakla greška, predao je novu karticu, ali pokreće se postupak provjere"

Što se tajminga rekonstrukcije tiče, Pupovac smatra da nema potrebe gubiti vrijeme i čekati jesen. S obzirom na nagađanja o smanjenju broja ministarstava, Pupovac je napomenuo da je bilo raznih pokusa s manjim brojem ministarstava. Ali to nije nužno povećalo funkcionalnost Vlade, kazao je Pupovac te dodao da će premijer odlučiti hoće li imati isti, veći ili manji broj ministarstava ili će se raditi na drukčiji način.

Upitan hoće li se rekonstrukcija moći provesti do petka ili će biti potrebno sazivati izvanrednu sjednicu Sabora, Pupovac je odgovorio da misli da do petka "za ozbiljnije poslove nema vremena".

Na pitanje opterećuju li Vladu afere ministara, Pupovac je ocijenio da "štošta opterećuje rad Vlade, razne okolnosti u društvu". "Ono do čega je nama kao partneru stalo političko je snaženje, jačanje Vlade i političke scene u zemlji jer nam se čini da je to krizna točka koju treba sagledati i sanirati", smatra Pupovac.

Novinari su pitali i znači li to odlazak Gorana Marića, Gabrijele Žalac i ostalih ministara. "Ja jesam lingvist, ali nisam stručnjak za pojedinačna imena te vrste, barem ne u tom smislu. Dakle, što se tiče odluke predsjednika Vlade kako će izgledati njegov prijedlog za rekonstrukciju, ta pitanja postavite njemu, a ne meni. A kada dođe vrijeme za razgovor te vrste, onda ćemo mi reći svoje mišljenje“, poručio je Pupovac.

Pritom je otklonio nagađanja da SDSS preuzima Ministarstvo uprave. "Mi o tome tko će preuzeti Ministarstvo uprave nemamo ama baš nikakvu ideju“, rekao je. (Hina)

Mislite da je lako prodati nogometnu zvijezdu? Svjetske su klase u izlogu, ali ponuda nema