Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Čeka li nas bijeli advent? Neka vas sunce ne zavara, stiže novi val zahlađenja

Milan Sijerković (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Sijerković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Sijerković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Upravo danas, 1. prosinca, počinje klimatološka zima. Iako bi tijekom jutra trebalo doći do djelomičnog razvedravanja i malog proljepšanja vremena, nema opuštanja. Za vikend stiže novi val zahlađenja.

Tijekom dana u središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano, ali mjestimično može biti i malo oborina. Suncu unatoč, dnevne temperature bit će niže od pet Celzijevih stupnjeva, stoga se dobro utoplite. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Narednih dana u kopnenoj Hrvatskoj bit će pravo zimsko vrijeme, hladno, uz sjeverne vjetrove i "zubato" sunce. Sredinom vikenda past će i malo snijega, osobito u gorskoj Hrvatskoj i Slavoniji. 

Na Jadranu će biti djelomice sunčano iako na početku s jakom burom. Najhladnije će biti u nedjelju tijekom koje bi ponegdje moglo pasti i malo kiše.

Na cestama zimski uvjeti

Iz Hrvatskog autokluba jutros je stigla obavijest o zabrani prometa kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta na autocesti Rijeka – Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica. Ostala vozila moraju imati zimsku opremu, baš kao i na staroj cesti kroz Gorski kotar, gdje snijeg na nekim dijelovima otežava vožnju. 

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni te poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje. 

U unutrašnjosti i na Jadranu mjestimice je u prijepodnevnim satima moguća kiša, a u gorju i sjeverozapadnim krajevima susnježica i snijeg.Tijekom jutra zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Mogući odroni zemlje duž Jadranske obale

Krajem dana na Jadranu, osobito podno Velebita očekuje se jačanje bure, zbog čega su moguće poteškoće u prometovanju za pojedine skupine vozila. Na cestama u gorju i duž Jadranske obale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Kratkotrajni zastoji mogući su na cestama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa te na gradskim prometnicama, posebice u jutarnjim i poslijepodevnim satima.

Zimski uvjeti te zabrane za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama očekuju se u Gorskom kotaru i Lici.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Macelj, Bregana i Pasjak očekuje se pojačan promet teretnih vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene