Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O presudi generalu Anti Gotovini oglasila se i Carla del Ponte.


'Vrlo sam, vrlo iznenađena', kazala je bivša glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte. Tvrdi da su dokazi za osuđujuću presudu postojali, barem što se tiče Ante Gotovine.

Vezani članci Slika nije dostupna Mišetić prijavljuje Del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori Slika nije dostupna Del Ponte: Nevjerojatno! Srbi ovu presudu ne mogu prihvatiti!

'Ne znam kako da si to objasnim. Vidjela sam i da je dvoje od petero sudaca bilo protiv oslobađajuće presude', kazala je Del Ponte za RSI.

Ne treba se zaboraviti, nastavlja Del Ponte, da je u prvostupanjskoj presudi Gotovina bio osuđen na 24 godine. 'Postojali su dokazi. Ja sam sve pratila', kazala je Del Ponte, koja je tribunal napustila krajem 2007. godine.

>> GOTOVINA: Okrenimo se budućnosti!; MARKAČ: U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu!

'Jasno je da je Gotovina trebao biti osuđen jer je postojala individualna i osobna odgovornost. Ta u prvostupanjskoj je presudi bio osuđen', rekla je Del Ponte.

'Sad je sud drugačije i mnogo restriktivnije interpretirao činjenice. Iznenađenje je dvostruko veće kad se zna da će sud uskoro zatvoriti svoja vrata', zaključila je Del Ponte. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook