Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sreća ili...

Čak sedam puta ulovio istog zlatnog šarana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada istu zlatnu ribu ulovite 7 puta, možete se nazvati srećkovićem. To se dogodilo Vlatku Pečaveru kojem se isti koi šaran na ozaljskom jezeru vraća treću godinu zaredom. Čini se kako je i šaran poseban. Svaki put kad ga ulovi, Vlatko zaželi da mu se vrati. Dosad su mu se želje i ostvarile.

Svaki put kad zamahne i baci udicu, Vlatko na drugoj strani očekuje posebnu zlatnu ribu - koi šarana.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

>> Nakon polusatne borbe izvukao soma od 1,5 metara

'Tri godine se bavim ribolovom i od početka do sad, svaku godinu barem 2 puta dođe', kaže Vlatko.

Do sada mu se vraćao 7 puta. 9 i pol kilograma teška zlatna riba koja, očito, ispunjava želje. 'Uvijek zaželim želju da dođe ponovno, valjda i hoće'.

Dva japanska šarana ubačena su u ozaljsko jezero prije desetak godina. Svog povratnika - prepoznaje iz daljine. 'Drugi po sebi ima crne točke, tako da se razlikuju'.

U ribolovu treba strpljenja. Da zagrize, Vlatko je najduže čekao 12 sati. Najkraće - 5 minuta. Za posebnog šarana ima i posebnu hranu i mamac. Vlatko je naučio što voli. 'Neke voćne mirise, mješavinu voća - ananas i jagoda. Vegetarijanac je', kaže Vlatko kroz smijeh.

Prijatelji s kojima čeka da riba zagrize, imaju svoju teoriju o posebnoj ljudsko-ribarskoj vezi s ozaljskog jezera. 'Malo sreće, malo znanja i uspjeh je zagarantiran', kaže Vlatkov prijatelj Kristijan čiju je udicu također zagrizao zlatni šaran. Ali ne onaj poseban. Iako je bio zlatan, želja je izostala.

A i Vlatkove su želje skromne. Ako ih šaran nastavi ispunjavati, vraćat će se godinama. Životni vijek dug mu je koliko i prosječan čovjekov - sedamdesetak godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene