Potraga se nastavlja, a o prekidu će se razmišljati tek u slučaju da se pogoršaju vremenski uvjeti, izjavio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Galerija


Šesti dan potrage za nestalim 45-godišnjim muškarcem, koji je 30. listopada ispalio hitac te pao sa starog Masleničkog mosta, u nedjelju je okupio 80 privatnih brodica.

"U traganju sudjeluju pilatus i helikopter Ministarstva obrane, plovila Lučke kapetanije i PU zadarske, kao i Hrvatska gorska služba spašavanja", potvrdio je za Hinu Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, koja je organizirala potragu i pozvala građane da se u nju uključe.

Obuhvaćeno je područje od Novigradskog mora i Novskoga ždrila do Paškoga mosta i Karlobaga. Dio oko Paškoga mosta pretražuju ribari s Paga i policija, a pilatus i helikopter nadlijetali su područje oko Karlobaga, rekao je Žodan.

U prvih pet sati, potraga je, nažalost, bila bezuspješna. Međutim, kako je dodao, neće se prekidati osim zbog loših vremenskih uvjeta, a oni su zasad dobri iako je riječ o zahtjevnom terenu s jakim morskim strujama.

Prema planu potrage, određeno je osam polaznih točaka, s mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu.

Na svakoj rivi brodice su dočekali policajci koji koordiniraju pretragu. Za područje otoka Paga pretragu koordinira Policijska postaja Pag, a polazne točke bile su u Povljani, Vlašićima i Miškovićima. (Hina)