Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju ulazak u EU

Čak 1.500 zdravstvenih djelatnika planira otići iz Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni djelatnici razmišljaju kako sreću potražiti u inozemstvu! Nakon što Hrvatska postane punopravna članica EU, procjenjuje se da će ih tamo u samo jednoj godini otići čak tisuću i pol.

U njihovim je rukama naše zdravlje. Ovo je jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. I to s nižim plaćama od europskog prosjeka. U Hrvatskoj medicinska sestra u prosjeku mjesečno zaradi 5 tisuća kuna. U Njemačkoj 15 tisuća.

Pročitajte i ovo Ilustracija provedeno istraživanje Zabrinjavajući podaci: Njihovo zanimanje četiri je puta izloženije nasilju OB Zadar Kap koja je prelila čašu Skandal u zadarskoj bolnici? "Medicinske sestre na društvenim mrežama objavljuju kako se alkoholiziraju u smjeni"

>> Hrvatska kao uzor svjetskim silama

'Već je odavno poznato da su sestre koje završe edukaciju u Hrvatskoj jako prepoznate u europskim zemljama. Neke od mojih kolegica koje su sa mnom bile na studiju trenutačno rade u Švicarskoj i Njemačkoj', kaže Ivana Gusar, medicinska sestra.

'Smatram da je ova struka u Hrvatskoj potcijenjena, zbog prevelike odgovornosti, a premale plaće', kaže učenik Luka. Upravo zbog bolje perspektive odlučit će hoće li medicinu u Hrvatskoj pamtiti samo po školskim klupama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene