Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdravstveni djelatnici razmišljaju kako sreću potražiti u inozemstvu! Nakon što Hrvatska postane punopravna članica EU, procjenjuje se da će ih tamo u samo jednoj godini otići čak tisuću i pol.


U njihovim je rukama naše zdravlje. Ovo je jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. I to s nižim plaćama od europskog prosjeka. U Hrvatskoj medicinska sestra u prosjeku mjesečno zaradi 5 tisuća kuna. U Njemačkoj 15 tisuća.

>> Hrvatska kao uzor svjetskim silama

Vezani članci Sanda Alić, jedna od tri organizatorice prosvjeda medicinskih sestara, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako su "heroine iz čajne kuhinje" samo uz pomoć Facebooka organizirale masovni prosvjed: "Ovo je tek prvi korak!" Prosvjed medicinskih sestara u Zagrebu (Foto: Čitatelj) Prosvjed medicinskih sestara: ''Na izmaku smo snaga'', ''Bolnice će postati mrtvačnice''

'Već je odavno poznato da su sestre koje završe edukaciju u Hrvatskoj jako prepoznate u europskim zemljama. Neke od mojih kolegica koje su sa mnom bile na studiju trenutačno rade u Švicarskoj i Njemačkoj', kaže Ivana Gusar, medicinska sestra.

'Smatram da je ova struka u Hrvatskoj potcijenjena, zbog prevelike odgovornosti, a premale plaće', kaže učenik Luka. Upravo zbog bolje perspektive odlučit će hoće li medicinu u Hrvatskoj pamtiti samo po školskim klupama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook