Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdravstveni djelatnici razmišljaju kako sreću potražiti u inozemstvu! Nakon što Hrvatska postane punopravna članica EU, procjenjuje se da će ih tamo u samo jednoj godini otići čak tisuću i pol.


U njihovim je rukama naše zdravlje. Ovo je jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. I to s nižim plaćama od europskog prosjeka. U Hrvatskoj medicinska sestra u prosjeku mjesečno zaradi 5 tisuća kuna. U Njemačkoj 15 tisuća.

>> Hrvatska kao uzor svjetskim silama

Vezani članci Medicinska sestra sa zaštitnom maskom tijekom pandemije koronavirusa Sindikat medicinskih sestara nakon tragedije u Čakovcu: "Već godinama upozoravamo da nedostaje velik broj medicinskih sestara i tehničara" Hitna pomoć na Festivalu slobode Komora medicinskih sestara osudila napad prosvjednika na tim Hitne pomoći: "Potencijalno su ugrozili život"

'Već je odavno poznato da su sestre koje završe edukaciju u Hrvatskoj jako prepoznate u europskim zemljama. Neke od mojih kolegica koje su sa mnom bile na studiju trenutačno rade u Švicarskoj i Njemačkoj', kaže Ivana Gusar, medicinska sestra.

'Smatram da je ova struka u Hrvatskoj potcijenjena, zbog prevelike odgovornosti, a premale plaće', kaže učenik Luka. Upravo zbog bolje perspektive odlučit će hoće li medicinu u Hrvatskoj pamtiti samo po školskim klupama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook