Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi u svijetu

Hrvatska kao uzor svjetskim silama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od hrvatskih liječnika mnogi u svijetu mogu ipak nešto i naučiti! Hrvatska je među vodećima u svijetu po broju transplantacija bubrega i jetara. A s 33 realizirana darovatelja na milijun stanovnika prva je u svijetu.

Najljepša priča hrvatske medicine, po broju doniranih organa Hrvatska je premoćno najuspješnija u svijetu. Dok je svjetski prosjek 15 donora na milijun stanovnika, Hrvata donora je više nego dvostruko, čak 33 donora na milijun stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VRHU EUROTRANSPLANTA Uspjeh Hrvatske o kojem jedna od najrazvijenijih zemalja Europe može samo sanjati Slika nije dostupna Zahvale darivateljima 'Teško je opisati. To je odjedanput sva silina - od radosti, tuge, straha, neizvjesnosti'

>> Hrvatska prva u svijetu po broju transplantacija bubrega i jetara

Dodatno veseli i visoki postotak uspješnih operacija. Svaka transplantacija organa složena je operacija, koja zahtjeva dobru organizaciju, naravno, odličan tim.

A na hrvatskim iskustvima može učiti cijeli svijet. I dok uz Hrvatsku prednjače Španjolska i Norveška, zemlje istočne Europe u pravilu imaju najmanji broj donora. Ipak, liječnici dodaju kako i u Hrvatskoj još ima jako puno posla, pogotovo u Dalmaciji i Slavoniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene