Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka očekivanja

Čačić: Zakon o predstečajnom postupku ubrzat će oporavak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić je u mjestu Sračinec kod Varaždina rekao da vjeruje da će zakon o predstečajnom postupku pomoći da se ubrza oporavak hrvatskog gospodarstva.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Čačić je nazočio proslavi Dana općine Sračinec te je na upit novinara hoće li taj zakon i u kojoj mjeri riješiti nelikvidnost te jesu li realna visoka očekivanja od njega, odgovorio da ne postoji nijedan zakon koji sam po sebi rješava stvari, ali da i ovaj zakon stvara pretpostavke da se otvori proces rješavanja.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna ''POSLOVNE POTEŠKOĆE'' Trgovački sud prihvatio Debeljakov zahtjev: Otvoren predstečajni postupak za Brodosplit

>> VIDEO Čačića usred govora nazvala supruga: 'Ne bu dobro!'

'Gospodarski rast, likvidnost, zaposlenost - to je nešto što otvara snažne mogućnosti za rješenje nelikvidnosti i izlazak tvrtki iz teškoća i u tom procesu čišćenja ovaj zakon je nužan. To je instrument za koji sam duboko uvjeren da će nam snažno pomoći da ubrzamo proces čišćenja i oporavka hrvatskog gospodarstva', kazao je Čačić i dodao da će to biti bolan proces.

'Sjećam se demonstranata ispred svojih vrata na dnevnoj bazi, ali Dalmacijavino, Jadrankamen, danas su ponovno tvrtke koje rade i rade uspješno', istaknuo je Čačić.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene