Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne krećite na put bez zimske opreme!

Bura, snijeg i led otežavaju promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici i mjestimice u Dalmaciji, dok bura puše u priobalju, izvijestio je jutros HAK.

Zbog jake bure Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene zabranjen je promet za I. skupinu (autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama), izvijestio je kasno sinoć u 23 sati Hrvatski auto-klub.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

HAK vozače upozorava da na put kroz Liku i Gorski kotar ne kreću bez zimske opreme.Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama u Lici: D 1 Lička magistrala (D. Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice), D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Selište, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 217 G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 506 Dobroselo-Mazin-Bruvno i D 522 Udbina-Gornja Ploča te u Gorskom kotaru: A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo 1, D 3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak (ŽC 5034)-(stara cesta kroz Gorski kotar), D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Meja-Oštrovica-Gornje Jelenje, ŽC 5030 Platak-D 3, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Fužine-Lukovo-Kraljev Jarak, ŽC 5068 Fužine-Zlobin-Hreljin, ŽC 5191 Sopač- Mrkopalj-Tuk te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Ćićarije. Za sav promet zatvorena je stara cesta preko Učke.

U prekidu trajektna linija Brestova-Porozina

Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Karlobaga zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama), zbog bure. Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, te na A 1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, a na dionici Bisko-Ravča pada snijeg. Zbog radova u tunelu Sleme na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, danas (14. prosinca) od 8 do 24 sata bit će zatvorena južna cijev tunela Sleme (u smjeru Zagreba), a prometovat će se dvosmjerno sjevernom cijevi (u smjeru Rijeke). Na graničnim prijelazima promet je rijedak. U prekidu je trajektna linija Brestova-Porozina. Ostali trajekti plove redovito. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene