Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomrsila planove

Bura otjerala turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kratkotrajno pogoršanje vremena koje nam je stiglo tijekom dana pomrsilo je planove turistima.

Iako su do posljednjeg trenutka uživali na plažama srednjeg Jadrana kad su udari vjetra postali prejaki, potražili su druge načine provođenja ugodnog odmora. Svi koji su na more stigli iz Danske ili Švedske ne žele napustiti plažu do zadnje zrake sunca. Makar se na iznajmljenoj ležaljci smrzavali kad vjetar pokaže zube.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi u Grčkoj Pojačane kontrole na plažama: Jača pokret protiv ležaljki i suncobrana Ilustracija u špici sezone Sukob na našoj plaži koju su preuzeli koncesionari, ležaljka završila na djevojčici: "I tebe ću zafitiljiti u more"

Udari vjetra oko podneva odavali su sliku nekog drugog godišnjeg doba. Slijedi sunčanje u košuljama, a kad i to postane neizdrživo, skupljaju se morski rekviziti i traže se alternativna rješenja provođenja odmora. 'Sigurno bi me kćerka tražila da idemo u shopping centar u Šibenik', rekla je Selma iz Danske.

Najdraži osjećaj ležanja na vrućem pijesku iznenada mora prestati. Posjećuju se tada kulturne ustanove, muzeji, crkve. Obilaze se destinacije koje nisu bile predviđene u prvim planiranjima godišnjih odmora. 'Tada trošimo. Idemo u muzej u Šibenik ili brodom u razgledavanje obale', rekla je vera iz Slovačke. Prema najavama sljedećih dana, kupači će biti odvojeni od mora. Oni koji imaju sreću da im je godišnji odmor dovoljno dug da na moru opet dočekaju pravo ljeto, svježije vrijeme neće previše rastužiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene