Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kratkotrajno pogoršanje vremena koje nam je stiglo tijekom dana pomrsilo je planove turistima.


Iako su do posljednjeg trenutka uživali na plažama srednjeg Jadrana kad su udari vjetra postali prejaki, potražili su druge načine provođenja ugodnog odmora. Svi koji su na more stigli iz Danske ili Švedske ne žele napustiti plažu do zadnje zrake sunca. Makar se na iznajmljenoj ležaljci smrzavali kad vjetar pokaže zube.

Vezani članci Cijene hrane na moru - 1 Tko to može platiti? Cijene na obali penju se u nebesa - pizza 100, večera za peteročlanu obitelj tisuću kuna: "Mislili smo da je jeftinije..." Parkiranje na plaži Kakva sramota kod Šibenika... Osigurali si ''prvi red do mora'', ali pod koju cijenu?

Udari vjetra oko podneva odavali su sliku nekog drugog godišnjeg doba. Slijedi sunčanje u košuljama, a kad i to postane neizdrživo, skupljaju se morski rekviziti i traže se alternativna rješenja provođenja odmora. 'Sigurno bi me kćerka tražila da idemo u shopping centar u Šibenik', rekla je Selma iz Danske.

Najdraži osjećaj ležanja na vrućem pijesku iznenada mora prestati. Posjećuju se tada kulturne ustanove, muzeji, crkve. Obilaze se destinacije koje nisu bile predviđene u prvim planiranjima godišnjih odmora. 'Tada trošimo. Idemo u muzej u Šibenik ili brodom u razgledavanje obale', rekla je vera iz Slovačke. Prema najavama sljedećih dana, kupači će biti odvojeni od mora. Oni koji imaju sreću da im je godišnji odmor dovoljno dug da na moru opet dočekaju pravo ljeto, svježije vrijeme neće previše rastužiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju