Mostovac Miro Bulj u Sinju se osvrnuo na nedavne izjave Milorada Pupovca i Milijana Brkića. Pupovac je najavio podršku HDZ-u dok je Brkić kazao kako o sastavu Vlade neće odlučivati pripadnici nacionalnih manjina.


"Što misli o izjavama Pupovca trebate pitati premijera bez većine koji krši Ustav. Pitajte ga kako će postupiti kad je riječ o onom što je Vlaho Orepić zakonito napravio i hoće li Plenković pristati da se nezakonito ljudi srpske nacionalnosti vrate na popis prebivališta. Ne zanima me što govori Brkić", kazao je Bulj.

Upitan misli li da će HSS nakon izbora koalirati s HDZ-om, Bulj odgovara:

"Bit će tezgarenja. Ako je Plenković doveo do krize ove zemlje te je lagao da ima većinu, onda govorimo o tezgarenju gorem nego na sinjskoj peškariji. Bilo bi najpoštenije vratiti mandate narodu. Osjećam se loše zbog tih tezgara jer imaju katastrofalan odnos prema najvišoj instituciji, pogotovo od briselskog proeuropskog projekta kako što je Andrej Plenković ", kazao je Bulj.

Osvrnuo se i na najavljene isplate zaostataka pripadnicima HVO-a.

"Najgore je na taj način koristiti branitelje, bilo s lijeve ili desne strane. Neka se branitelji ostave na miru  i neka se odradi zakon. Branitelji su, bili oni sinovi ustaša ili partizana, na zajedništvu 90-ih bilo sinovi ustaša ili partizana oslobodili ovu državu", kazao je Bulj

"Splitsko-dalmatinska županija "zaboravila Cetinsku krajinu"

Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana na lokalnim izborima poručio je u i da  će Sinju vratiti samostalni Dom zdravlja, kakav je nekad bio, te da će nastojati poboljšati rad drugih medicinskih ustanova, ponajprije sinjskog rodilišta i stacionara.

"Školstvo je u lošem stanju, Sinj nije dobio Osnovnu školu fra Pavla Vučkovića zbog manipulacija županijske i gradske vlasti", ustvrdio je Bulj te ponovio da će školarci u cijeloj županiji imati besplatne udžbenike i besplatan prijevoz.

Ocijenio je da je prometna povezanost loša, a istaknuo je i veliki problem u poljoprivrednoj proizvodnji u Cetinskoj krajini, gdje poljoprivrednicima nije riješeno natapanje Sinjskog polja, zbog čega stagnira poljoprivreda i stočarstvo.

Istaknuo je da je Splitsko-dalmatinska županija "zaboravila Cetinsku krajinu", koja je, kako je rekao, puna potencijala.

"Zaustavit ćemo izgradnju termoelektrane za koju se zalagao sadašnji župan, borit ću se da se Sinju vrati status potpomognutog područja. Zalagat ću se za održivi razvoj... To obećavam svom Sinju i svojoj Zagori", rekao je Bulj i "onima na vrhu države" poručio kako neće imati sluganski odnos prema njima kao što su radili prijašnji župani.  (Hina/D.I.)