Stožer civilne zaštite u Drnišu naredio je u ponedjeljak navečer evakuaciju. Za evakuirane je pripremljen smještaj u prostorijama drniškog dječjeg vrtića.


Desetak mahom starijih stanovnika evakuiranih iz Velušića i Lišnjaka, zaseoka podno Promine nalazi se u dječjem vrtiću u Drnišu.

Vezani članci Kruzer, ilustracija Hrvat s Diamond Princessa sutra stiže na ljubljanski aerodrom, odatle dolazi kući Požar na Zrću (Foto: Twitter/Antonio Simmons) Veliki požar na Zrću stavljen pod kontrolu, evakuirano više od 10 tisuća ljudi

''Teškog sam srca napustila kuću. Ovdje nam je fino, lijepo. Što možemo? Tako je moralo biti. Glavno je da glava ostane živa, sve će drugo biti dobro. Bojim se za svoj dom. Kad bih ga izgubila, više ga ne bi imala. Imam više od 80 godina i teški bih ga obnovila, Djeca su otišla svaka svojim putem'', rekla je evakuirana Smilja.

Oni koji su ostali na područjima s kojeg je zatražena evakuacija iz Kriznog stožera, ostali su na svoju odgovornost. Ostali su pozvani da vodom zalijevaju svoje okućnice kako se vatra ne bi proširila do samih kuća.

Josipa Rimac, potpredsjednica Hrvatskog crvenog križa rekla je da je interventni tim Crvenog križa pripremio 100 ležajeva s vodom i higijenskih potrepština. U pripremi je i 150 ležajeva u Sportskoj dvorani.