Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smješteni u vrtić u Drnišu

Evakuirana baka iz Velušića: ''Teškog sam srca napustila kuću. Bojim se za svoj dom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite u Drnišu naredio je u ponedjeljak navečer evakuaciju. Za evakuirane je pripremljen smještaj u prostorijama drniškog dječjeg vrtića.

Desetak mahom starijih stanovnika evakuiranih iz Velušića i Lišnjaka, zaseoka podno Promine nalazi se u dječjem vrtiću u Drnišu.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Lava dosegnula kuće u Grindaviku Najgori mogući scenarij VIDEO Zbog erupcije evakuiran grad na Islandu: Lava stigla do kuća, glavna cesta prema gradu je odsječena

''Teškog sam srca napustila kuću. Ovdje nam je fino, lijepo. Što možemo? Tako je moralo biti. Glavno je da glava ostane živa, sve će drugo biti dobro. Bojim se za svoj dom. Kad bih ga izgubila, više ga ne bi imala. Imam više od 80 godina i teški bih ga obnovila, Djeca su otišla svaka svojim putem'', rekla je evakuirana Smilja.

Oni koji su ostali na područjima s kojeg je zatražena evakuacija iz Kriznog stožera, ostali su na svoju odgovornost. Ostali su pozvani da vodom zalijevaju svoje okućnice kako se vatra ne bi proširila do samih kuća.

Josipa Rimac, potpredsjednica Hrvatskog crvenog križa rekla je da je interventni tim Crvenog križa pripremio 100 ležajeva s vodom i higijenskih potrepština. U pripremi je i 150 ležajeva u Sportskoj dvorani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene