Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasio i kanader

Vatrogasci se tri sata borili s vatrom: Na otoku Viru buknuo požar, treći u posljednjih 10 dana

Požar na Viru - 6
Požar na Viru - 6 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar na Viru - 1 Požar na Viru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Viru - 2 Požar na Viru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Viru - 3 Požar na Viru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Viru - 4 Požar na Viru - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Požar na Viru - 5 Galerija 1/7 >>
Na otoku Viru u četvrtak poslijepodne buknuo je požar. Nakon tri sata borbe s vatrom, vatrogasci su požar stavili pod kontrolu.

U četvrtak oko 13:30 na otoku Viru buknuo je požar. Vatrenu buktinju vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu nakon tri sata borbe, rekao je zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić. U pomoć je došao i kanader te vatrogasci iz Nina, Privlake i Zadra. 

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Požar u Staroj Mokošnici kod Dubrovnika U blizini crkve Zapalilo se krovište kod Dubrovnika: Na terenu pet vatrogasnih vozila

''Kanader ga je uspio ugasiti, jer je nama teren bio nepristupačan, a za nevolju je i vjetar neprekidno mijenjao smjer'', rekao je Čepić.

Ovo je treći požar na otoku Viru u posljednjih desetak dana. ''Već smo upozoravali na opasnosti od požara, ali netko se opet očito igrao s vatrom'', kazao je zapovjednik DVD-a Vir. Unatoč upozorenjima i molbama, pa čak i visokim novčanim ili kaznama zatvora, na terenu se još uvijek nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom prostoru bez suglasnosti vatrogasnih udruga i javnih vatrogasnih postrojbi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene