Na otoku Viru u četvrtak poslijepodne buknuo je požar. Nakon tri sata borbe s vatrom, vatrogasci su požar stavili pod kontrolu.

Galerija


U četvrtak oko 13:30 na otoku Viru buknuo je požar. Vatrenu buktinju vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu nakon tri sata borbe, rekao je zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić. U pomoć je došao i kanader te vatrogasci iz Nina, Privlake i Zadra. 

Vezani članci Požar u Dubravi Požar u zagrebačkoj Dubravi: Planula baraka kraj bolnice, vatrogasci brzo intervenirali Kanader, ilustracija Gori gusta borova šuma kod Bola na Braču, vatru gase i kanaderi. Zbog požara isključen i dalekovod

''Kanader ga je uspio ugasiti, jer je nama teren bio nepristupačan, a za nevolju je i vjetar neprekidno mijenjao smjer'', rekao je Čepić.

Ovo je treći požar na otoku Viru u posljednjih desetak dana. ''Već smo upozoravali na opasnosti od požara, ali netko se opet očito igrao s vatrom'', kazao je zapovjednik DVD-a Vir. Unatoč upozorenjima i molbama, pa čak i visokim novčanim ili kaznama zatvora, na terenu se još uvijek nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom prostoru bez suglasnosti vatrogasnih udruga i javnih vatrogasnih postrojbi.