Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno saznaje

VIDEO: Koliko nam šteti buka koja nas okružuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikada zapitali koliko je bučan svijet u kojem živimo?

Svaki neželjeni zvuk koji nas okružuje je buka. U urbanoj sredini nemoguće ju je izbjeći, postaje sastavni dio života, i često je nismo ni svjesni jer se naše uho već naviknulo. A što buka čini našem organizmu, saznala je ekipa Provjerenog.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Znanstvenici tvrde kako ljudi koji određeni dio svog života provedu izloženi buci većoj od 65 dcb imaju 50 posto veće šanse za srčani udar. Sjetite se tog istraživanja idući put kada u automobilu pojačate radio na najglasnije. Morate li to raditi svojim ušima?

Koje opasnosti po naš sluh krije svakodnevna pozadinska buka koja nas okružuje, te gdje prestaje granica tolerancije odnosno kada buka prerasta u bol i ima li Zagreb Kartu buke, pogledajte večeras u Provjerenom u 21:30. na programu Nove TV.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene