Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li se ikada zapitali koliko je bučan svijet u kojem živimo?


Svaki neželjeni zvuk koji nas okružuje je buka. U urbanoj sredini nemoguće ju je izbjeći, postaje sastavni dio života, i često je nismo ni svjesni jer se naše uho već naviknulo. A što buka čini našem organizmu, saznala je ekipa Provjerenog.

Vezani članci Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Provjereno istražuje slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Ima li onih koji su mogli spriječiti kobni ishod, što kažu stručnjaci? Provjereno: Živi zid ih iskoristio i odbacio - 6 Bivši članovi Živog zida: "Stranka nas je iskoristila i odbacila. A sad nam zbog njih prijete ovrhe". Tajnik stranke uzvraća: "To su cvilidrete i mentalni balavci"

Znanstvenici tvrde kako ljudi koji određeni dio svog života provedu izloženi buci većoj od 65 dcb imaju 50 posto veće šanse za srčani udar. Sjetite se tog istraživanja idući put kada u automobilu pojačate radio na najglasnije. Morate li to raditi svojim ušima?

Koje opasnosti po naš sluh krije svakodnevna pozadinska buka koja nas okružuje, te gdje prestaje granica tolerancije odnosno kada buka prerasta u bol i ima li Zagreb Kartu buke, pogledajte večeras u Provjerenom u 21:30. na programu Nove TV.