Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bugarski seljaci nazvali su svoju domaću rakiju ‘Borisovka’ u znak zahvalnosti premijeru Bojku Borisovu jer je spriječio da parlament povisi poreze na alkoholna pića.


Nova vlada desnoga centra prošloga je mjeseca odustala od povećanja poreza na alkohol nakon oštrih kritika javnosti kako bi to ugrozio stoljetnu tradiciju destilacije rakije u kućnoj radinosti. No, parlamentarni odbor za proračun kasnije je ipak predložio povećanje poreza i parlament ga je u srijedu trebao usvojiti. Tada je premijer Borisov izašao za govornicu i zamolio zatražio da odustanu od plana.

Vezani članci Ilustracija Nova akcija USKOK-a: U Zagrebu i Virovitici privođenja zbog utaje poreza, terete ih za makinacije s mesom Prijava poreza na dohodak Sve o studentskoj zaradi: Moraju li plaćati porez, kada se moraju odjaviti s porezne kartice roditelja...

Kako bi mu izrazili zahvalnost, stanovnici sela Kapatova, 170 kilometara južno od Sofije, odlučili su rakiju ovogodišnjeg uroda nazvati ‘Borisovka’. ‘Moji mještani su oduševljeni. Ali zato jer su pijanci, da budemo jasni. Mi samo želimo sačuvati tradiciju pečenja domaće rakije’, rekao je seoski načelnik Ognjen Kukov koji će premijeru poslati nekoliko boca ‘Borisovke’. Bugarske obitelji smiju godišnje, bez plaćanja poreza, proizvesti 30 litara rakije. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju