Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako dobro raditi znaju hrvatski stomatolozi i estetski kirurzi. Cijenom i kvalitetom konkuriraju kolegama iz susjednih zemalja.


Primjerice, ugradnja zubnog implantata u Velikoj Britaniji stoji 13 tisuća kuna, u Hrvatskoj upola manje. Medicinski turizam kod nas je još u povojima, Mađari samo na stomatolškim uslugama ubiru stotine milijuna eura. Krešimir i njegova obitelj, još prije 6 godina, shvatili su da je moguće povezati medicinu i turizam.

Vezani članci Stomatološka ambulanta, ilustracija - 1 Što ako tijekom epidemije trebate zubaru? "Moramo pronaći način kako raditi, situacije će biti sve gore" Alireza Pakdel Ilustrator posvetio crteže junacima pandemije, njegovi radovi dirnuli su mnoge

'Pacijenti iz Velike Britanije i Irske, oni koji su došli zbog stomatoloških usluga a bila je i potrebna neka druga recimo usluga oftamologa mi smo je pruzili ukljucivši nekoga iz naše obitelji', rekao je Krešimir Doblanović, doktor dentalne medicine.

>> 'Najopasnije' države svijeta ili dragulji koje morate posjetiti?

Upravo takvo umrežavanje, ali na državnoj razini uvelike bi pomoglo razvoju medicinskog turizma. 'Realno je jer imamo kvalitetne doktore, imamo vec postojece turisticke sadrzaje, imamo stop ponuditi, blizu smo i to sad sve treba spojiti', rekao je Zoran Jelić iz klastera medicinskog turizma.

Stomatologija je tek dio zarade, a estetska kirurgija može biti medicinski hit za strance u Hrvatskoj. 'Nekakav face lift koji bi u recimo Italiji kosta 8000 eura sigurno može dobit u Hrvatskoj za 50 % cijene', rekao je estetski kirurg.

A cijene su niske i u dentalnoj medicini. Primjerice za ugradnju zubnog implantata izdvojit ćete u Engleskoj 1800 eura, Italiji i Sloveniji 1300, u Njemačkoj 1000, a u Hrvatskoj 800 eura. Istru kao mjesto za odmor i liječenje Talijani i Austrijanci odavno su prepoznali.

''Pasa parole', jedan drugome govore gdje su se našli dobro, gdje su dobro prošli i cijenom i kvalitetoom', rekao je zubar iz Poreča. Svi ovi ljudi vide svoju budućnost u medicinskom turizmu. Za sve im je potrebna i pomoć države. A na kraju i država od njih ima koristi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju