Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Boris Lalovac kao prioritet ističe osnivanje nekretninskog fonda kako bi se oporavilo tržište.


Boris Lalovac, nasljednik smijenjenog ministra financija Slavka Linića, poručio je da će se nova zaduženja odvijati u okviru do sada planiranih u proračunu. Tvrdi - od politike razduživanja gospodarstva i građana neće se odustati. Lalovac najavljuje i skoru izmjenu Zakona o predstečajnim nagodbama, a u proces procjena onoga što država uzima u ime duga, namjerava uključiti i Državno odvjetništvo. Otkriva i prve poteze koje će povući čim bude imenovan ministrom financija.

Vezani članci Boris Lalovac (SDP), bivši ministar financija Lalovac: "Nakon tri mjeseca vidjet ćemo pravu nezaposlenost i tada će se građani naći u pravim problemima" Boris Lalovac (SDP), bivši ministar financija, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Bivši ministar financija Boris Lalovac upozorava: "Ako dođe do poremećaja na bilo kojem tržištu, bit ćemo u velikom problemu"

'Dosta je projekata koji su započeti, oni će biti nastavljeni; i projekt razduživanja građana i projekt predstečajnih nagodbi. Ali potonji će sada dobiti drugu formu jer će uloga sudova biti veća. Idu i nova zaduženja, ali sve u skladu s proračunom. Za gospodarstvo nema novih poreza do kraja ovoga mandata', tvrdi novi ministar financija. 

Vruća fotelja: Što sve čeka novog ministra financija?

Najavio je osnivanje nekretninskog fonda.

'Mislim da je fond određeni dio rješenje za rast BDP-a. Formiranje fonda je prioritet na kojem radim s ministricom graditeljstva jer smatramo da će se na taj način opraviti tržište nekretnina,' zaključio je Lalovac. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook