Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brzojavi sućuti povodom smrti Ante Peterlića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas brzojav sućuti obitelji preminulog našeg filmologa i filmskog teoretičara Ante Peterlića, koji je jučer umro u 72. godini.

Peterlić je bio dragocjen suradnik i kao predsjednik Vijeća za film i kinematografiju Ministarstva kulture, a njegova stručnost i ugled bili su neupitni, ističe Biškupić.

Pročitajte i ovo Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 TRANSKRIPTI S ISPITIVANJA Objavljeni iskazi Martine Dalić USKOK-u: Evo tko je sve znao za grupu Borg i odakle su dolazile informacije Slika nije dostupna Ivica Dačić u svom stilu: 'Tragikomično je da Hrvatska poziva na okretanje k budućnosti, a sve više djeci daju ime Ante'

Nedostajat će savjeti i smjernice koje je samozatajno i nesebično dijelio sa svojim studentima i suradnicima, kaže se u brzojavu sućuti, te ističe golem Peterlićev doprinos razvoju hrvatske kinematografije.

Sućut obitelji Peterlić također je uputilo Ravnateljstvo Festivala
igranog filma u Puli na čelu s ravnateljicom Zdenkom Višković-Vukić.

Festival igranog filma u Puli priredit će u četvrtak, 19. srpnja, od
12.30 sati u Zajednici Talijana - Circolo prigodni In Memoriam program na kojem će nekoliko riječi reći Zlatko Vidačković, umjetnički ravnatelj Festivala i Diana Nenadić, filmska kritičarka, članica ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda Nacionalnog programa.

Također će biti prikazan presjek radnog vijeka Ante Peterlića putem kratkog, prigodnog filma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene