Policija u Burexellesu priopćila je kako je okružila muškarca koji se ponašao sumnjivo – nosio je zimski kaput iz kojeg su virile žice. Ispostavilo se da je uzbuna lažna i da sumnjivac nije bio prijetnja sigurnosti.


22:33 - Christian De Coninck iz bruxelleske policije rekao je da je policija morala reagirati. 'Ta je osoba bila prekrivena pločama, metalnim pločama ili nečime što je moglo biti eksploziv', rekao je.

Vezani članci Prometna policija, ilustracija Dobio je paprenu kaznu: 36-godišnjak bez vozačkog ispita i s 3 promila alkohola u krvi bježao policiji Ukradeni respiratori U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću

Na kraju, ispostavilo se da je riječ o studentu koji proučava radijaciju i radioaktivnost u gradu, kazao je De Coninck te dodao: 'Način na koji je reagirao bio je potpuno abnormalan, to je razlog zbog kojega smo poduzeli sve te mjere'.

18:11 - Policijska operacija je završila te se čini kako je uzbuna bila lažna. BBC navodi da se radi o studentu fizike na Sveučilištu u Bruxellesu.

Muškarca je opazio zaštitar u središtu grada, opkolili su ga pripadnici specijalnih snaga, a pirotehničari obavili provjeru. Ispostavilo se da se radi o lažnoj uzbuni.

17:26 Policija tvrdi da je situacija "pod kontrolom", ali da sumnjivi muškarac još uvijek nije uhićen.

17:10 - 'Postavili smo sigurnosnu zonu. Specijalne snage provjerit će što točno ima pod jaknom', rekla je glasnogovornica policije Ilse Van De Keere

16:58 - Na mjestu događaja je specijalna policija i proteksplozivni tim. Evakiurane su trgovine u ulici u kojoj se događa prava drama, a zatvorene su i obližnje ulice.

16:37 - Velika policijska akcija je u tijeku u blizini Place de la Monnaie u  centru glavnog belgijskog grada, javlja BBC.

Na fotografijama s mjesta događaja vidi se muškarac koji kleči s uzdignutim rukama, a policajci koji su ga okružili u njega su uperili pištolje.

'Dobili smo poziv da se netko ponaša sumnjivo. Netko tko nosi zimski kaput po ovim vrućinama jako je sumnjiv. Iz kaputa su virile žice. Nismo željeli riskirati. Osoba je zaustavljena i zadržana na udaljenosti', priopćili su iz policije te dodali da je akcija još u tijeku.

U Bruxellesu je danas izmjereno 30 stupnjeva.