Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPČINJEN PRIRODOM

Kad krenu munje i gromovi, drugi se sklanjaju, a on baš u njih upire svoj aparat: Mladi pustolov je lovac na oluje

Jako nevrijeme zahvatilo je u ponedjeljak dijelove Istre. U samo dva sata na istarskom području je zabilježeno gotovo 6.500 udara munja, ali i tri pijavice. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narančasto upozorenje i zbog opasnog vremena u Velebitskom kanalu gdje se očekuje jaka i vrlo jaka bura čiji će najjači udari biti od 35 do 55 čvorova.

Munje, gromovi, pijavice ... mnogima nisu mile i čim prije traže zaklon i sigurnost, no Bruno Fantulin je lovac na oluje koji fotografijama želi osvijestiti važnost očuvanja prirode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više ozlijeđenih Kobni selfie: Od udara munje poginulo 11 osoba, većinom mladi

Mladi fotograf je jedan od najuspješnijih i najmlađih lovaca na oluje u Hrvatskoj. Od 16. godine lovi munje, a sada ima 21.

Otkud ta ljubav  i kako se uvijek nađe na pravom mjestu, otkrio je za Dnevnik Nove TV u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem.

Pročitajte i ovo Munja (Foto: Screenshot/YouTube) Za dlaku! Apokalipsa na cesti: Prvo ga umalo pogodio grom, a onda i srušeno stablo

''Sama lokacija me privlači i ljepota majke prirode i kada doživite na našim lokacijama u Hrvatskoj vremenske nepogode zaljubite se na prvi pogled'', istaknuo je Fantulin.

Naći se na pravom mjestu u pravo vrijeme treba znati, a pomoć u tome su aplikacije koje uživo pokazuju samo kretanje oluje.

Koliko će trebati čekati na munju, ovisi o situaciji, objašnjava: ''Nekada to bude čim se dođe na lokaciju i sve postavi, a odmah krenu oluja i munje. Nekad to, međutim, zna biti i cijelonoćno čekanje i u pravilu kada se dogode hladne fronte i ciklone ostanemo budni cijelu noć''.

Više puta je bio u opasnim situacijama kada je mogao i nastradati, a najbliže njemu što je udarila munja bilo je na stotinjak metara i to u Zagrebu. Ali straha nema, kaže Fantulin i dodaje: ''Najviše me vodi adrenalin''.

Uhvatio je otprilike 50 baš dobrih munja, a baš se ovih dana sprema u lov, naime, u noći s četvrtka na petak stiže izražena promjena kada i u Dalmaciju konačno s kišu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene