Bruna Esih je potvrdila novinarima da neće podržati nove ministre u Vladi Andreja Plenkovića, baš kao ni Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović.


Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović neće podržati nove ministre u Vladi Andreja Plenkovića

Vezani članci Bruna Esih (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Esih o razlozima razlaza s Hasanbegovićem: "Riječi njegovih prijatelja bile su najgore uvrede na moj račun" Bruna Esih (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Esih ponovo izabrana za predsjednicu, oštro o Hasanbegoviću: "Izdaja se ne zove izdajom dok je ne počine najbliži ljudi"

Potvrdila je to novinarima sama Esih, koja je zaželjela sretan brak novim mladencima, HDZ-u i HNS-u. 

"Sretan brak novim mladencima. Došla sam kako bih pomogla HDZ-u da ispune još jedan uvjet HNS-u, a to je da Esih, Glasnović i Hasanbegović ne budu dio nove većine. Mislim da sam jasna bila već mjesecima, svoj stav ne mogu promijeniti", rekla je Esih. 

Rekla je da je i ona pitala Plenkovića kako je došlo do suradnje s HNS-om, ali da nije dobila odgovor.

"Na kraju vidimo da vrh HDZ-a nije osramotio sam sebe, da je ovo bio dobar i promišljen plan. Osramoćeni su i razočarani glasači HDZ-a", kaže Esih, dodajući da je potpuno jasno "što je HNS i koji su njihovi stavovi". 

"Ja sam samo pri tome da svako bude svoj, da ne ulazi tuđi prostor, bar ne ovako neprincipijelno. Ne bih rekla da se ovdje radi o bilo kakvim svjetonazorskim i ideološkim razlikama jer oni su se toga odrekli kad su pristali na ovaj brak", rekla je Esih.