Sesvete, zagrebačka četvrt sa čak 90 tisuća stanovnika. Iako mnogi misle da ima status grada, tako velikome kvartu nedostaju osnovne stvari.

Galerija


Sesvete su najveća zagrebačka četvrt, s 90 tisuća stanovnika veće su od Slavonskog Broda i Pule. No, nedostaje im hitna pomoć, dom zdravlja, građani tržnicu nazivaju ruglom, a policijska postaja ima samo dva šaltera. Gužve su svakodnevica, a loša prometna infrastruktura najvidljivi je problem.

Vezani članci Prvi dan škole s epidemijom koronavirusa Kako se prebaciti na online nastavu, ako zatreba? Koronavirus je stao na put svemu na početku ove školske godine Hitna pomoć na Festivalu slobode Komora medicinskih sestara osudila napad prosvjednika na tim Hitne pomoći: "Potencijalno su ugrozili život"

U prometnoj gužvi mnogi zamišljaju kako bi Sesvete mogle izgledati. Zamišljaju šetnjicu, više igrališta, uređenije ceste i manje gružve.

A sada se pojavila nada da će konačno dobiti novi ljepši centar, i to na mjestu nekadašnjeg prehrambenog diva koji već godinama propada.

Brojni problemi Sesveta (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Brojni problemi Sesveta (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Bivša tvornica Sljeme trebala bi dobiti novo ruho. Tako bi se na ovom prostoru mogao naći novi dom zdravlja, policijska postaja, ali i prostor za rekreaciju kao i biciklistčka staza, a sve bi moglo zaživjeti u roku od pet godina.

Milijun i 460 tisuća eura za projekt izvući će se iz europskih fondova, a cijelu priču podupire grad Zagreb u čijem je vlasništvu stara tvornica.

"Jedna od rijetkih stvari koje sam kupio da nemam kaznenu prijavu. Za ovo nemam kaznenu prijavu", našalio se Milan Bandić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr