Saborski zastupnik Arsen Bauk (SDP) poručio je u srijedu kako bi se o statusu zastupnice Brune Esih (NRH) na Facebooku naslovljenom "Obljetnica pada Zagreba - tragičan dan hrvatske povijesti" morali očitovati predsjednica Republike, čija je bila posebna izaslanica, te predsjednik HDZ-a, s čije je liste Esih ušla u Hrvatski sabor.

Galerija


"Nije problem u Esih, ona je svoje stajalište više-manje javno izražavala, no ona je bila posebna izaslanica predsjednice Republike, pa bih volio čuti Predsjedničino mišljenje o njezinoj izjavi. U Sabor je ušla na listi HDZ-a, na koju ju je stavio predsjednik stranke Andrej Plenković, pa bih htio čuti i njegovo mišljenje", rekao je Bauk u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne teme.

Vezani članci Marija Selak Raspudić Beroš branio uvođenje kazni zbog kršenja mjera, Selak Raspudić oplela po Jandrokoviću: "Upitala bih ga može li pogledati u oči Sanadera koji ga je stvorio, Karamarka, Kosor? Arsen Bauk Bauk: "Premijer Plenković treba otići. Zato smo izašli na izbore. A to što nije ništa znao o istrazi u aferi Janaf može biti jedan od razloga"

"Očekujemo sljedeće godine da se 10. travnja iz usta Brune Esih konačno okarakterizira kao oslobođenje Zagreba pa da se taj krug konačno zatvori", dodao je Bauk.

Hrvatska narodna stranka nazvala je sramotnom izjavu u kojoj je predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih kaže da 8. svibnja predstavlja "obljetnicu pada Zagreba i tragičan dan hrvatske povijesti".

"Nepojmljivo je da netko u 2019. promovira ustaštvo i mi u HNS-u, kao liberalnoj stranci koja se zalaže za otvoreno i tolerantno društvo to najstrože osuđujemo", rekao je glasnogovornik HNS-a Maro Alavanja.

Po njegovim riječima, jedini pad koji se dogodio 8. svibnja jest pad ljudskih standarda Brune Esih.

"Posebno je skandalozno što se gospođa kandidira na izborima za Europski parlament, gdje bi, pretpostavljam, promovirala fašizam? To je krajnje sramotno", zaključio je Alavanja. (Hina)