Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pad standarda

Pljušte reakcije na izjavu Brune Esih: ''Očekujemo da 10. travnja konačno okarakterizira kao oslobođenje Grada''

Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr)
Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Saborski zastupnik Arsen Bauk (SDP) poručio je u srijedu kako bi se o statusu zastupnice Brune Esih (NRH) na Facebooku naslovljenom "Obljetnica pada Zagreba - tragičan dan hrvatske povijesti" morali očitovati predsjednica Republike, čija je bila posebna izaslanica, te predsjednik HDZ-a, s čije je liste Esih ušla u Hrvatski sabor.

"Nije problem u Esih, ona je svoje stajalište više-manje javno izražavala, no ona je bila posebna izaslanica predsjednice Republike, pa bih volio čuti Predsjedničino mišljenje o njezinoj izjavi. U Sabor je ušla na listi HDZ-a, na koju ju je stavio predsjednik stranke Andrej Plenković, pa bih htio čuti i njegovo mišljenje", rekao je Bauk u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne teme.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu

"Očekujemo sljedeće godine da se 10. travnja iz usta Brune Esih konačno okarakterizira kao oslobođenje Zagreba pa da se taj krug konačno zatvori", dodao je Bauk.

Hrvatska narodna stranka nazvala je sramotnom izjavu u kojoj je predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih kaže da 8. svibnja predstavlja "obljetnicu pada Zagreba i tragičan dan hrvatske povijesti".

"Nepojmljivo je da netko u 2019. promovira ustaštvo i mi u HNS-u, kao liberalnoj stranci koja se zalaže za otvoreno i tolerantno društvo to najstrože osuđujemo", rekao je glasnogovornik HNS-a Maro Alavanja.

Po njegovim riječima, jedini pad koji se dogodio 8. svibnja jest pad ljudskih standarda Brune Esih.

"Posebno je skandalozno što se gospođa kandidira na izborima za Europski parlament, gdje bi, pretpostavljam, promovirala fašizam? To je krajnje sramotno", zaključio je Alavanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene