U školama diljem Hrvatske traje izjašnjavanje prosvjetara o posljednjoj Vladinoj ponudi sindikatima. Iz cijele zemlje stižu i brojne zanimljive reakcije na Plenkovićevu ponudu.

Galerija


Svi zaposlenici Gimnazije Pula odbili su prihvatiti novu ponudu Vlade. Tim su povodom snimili milenijsku fotografiju na školskom igralištu.

Nastavnici štrajkaši u Puli snimili milenijsku fotografiju (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Nastavnici štrajkaši u Puli snimili milenijsku fotografiju (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Vezani članci Zvonimir Frka Petešić (Foto: Dnevnik.hr) Frka-Petešić nakon sastanka: "Nisu samo djeca taoci ove situacije, nego i druge javne službe" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković ne otkriva daljnje poteze: ''Najvažnije je da djeca idu u školu''

Kako je na Facebooku prenio Sindikat hrvatskih učitelja, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu ima posebnu pogodnost.

''Kao izraz potpore učiteljima i nastavnicima (i vi biste mogli jednoga dana biti jedno od njih) bodovi ostavreni na kolokviju će svima biti povećani za 6,11 posto'', poručili su aludirajući na 6,11 posto, koliko traže povećanje koeficijenata.

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola iz Zadra organizirale su akciju #plenkZaPlenkija uz poruku: ''Mi ćemo izdržati, a ti?''.

Nastavnici štrajkaši u Puli snimili milenijsku fotografiju (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Akcija #plenkZaPlenkija (Foto: Facebook.hr) Foto: Facebook.hr

''Naša ideja je bila da krene masovni plenk za Plenkija po svim školama... Ko uspije bit će super!!!'', poručili su organizatori.