Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemate za koga glasovati?

Broj političkih stranaka u Hrvatkoj samo raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u ovom trenutku 166 registriranih aktivnih političkih stranaka, od toga tek je18 parlamentarnih, a uskoro će im se pridružiti još jedna.

Stranku GLAS, odnosno građansko-liberalni savez osnivaju bivši članovi HNS-a na čelu s Ankom Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Igra se proračunom'' Mrak-Taritaš optužila Bandića da je zadužio građane: ''Njegova zaduženja otplaćivat će naša djeca i unuci'' Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) SLUŽBENO POTVRĐENO GLAS podržao Milanovića, on poručio: "Moramo biti zajedno jer Hrvatska je u kandžama HDZ-a"

Četiri saborska mandata i zastupnik u europskom parlamentu dobri su ulozi za stranku u nastajanju. Bivša HNS-ova četvorka se nada da će im to pomoći za dugoročni ostanak u političkoj igri.

"Krećemo s jedne pozicije koja prezire političku korupciju i koja se upravo zbog nje koja psotoji i koja je nedavno legalizirana na najvišoj državnoj razini ljudima ogadila. Mi želimo komunicirati sa svima onima koji još uvijek imaju vjere u politiku i političare koji nisu sretni što ostaju kući a ne izlaze na izbore", kaže Goran Beus Richemberg.

Dok se oni pozicioniraju u centru, nova opcija pojavila se na desnici. Esih i Hasanbegović stranku imaju već desetak dana. "Sad nas čeka veliki posao zbog čega moramo biti vrlo oprezni to je i odabir onih ljudi koji će nam se priključivati jer znamo da nemaju svi i nikad nisu imali iste namjere pri ulasku i svom političkom djelovanju", kaže Esih.

Parlamentarne stranke iz proračna dobivaju novac ovisno o broju zastupnika, ali ne i ove novoosnovane.

"Ako ste izabrani na listi neke stranke, a kasnije se odlučite otići iz te stranke, formirati drugu stranku biti nezavisan ili bilo šta drugo, novac ostaje stranci", kaže Željko Reiner (HDZ).

Novac im ne daju, ali njihova eventualna potpora Vladi je kažu, dobrodošla.

Nove stranke ambiciozno žele na iduće izbore samostalno.

Osnivačku skupštinu GLAS će održati u nedjelju, a na tragu MOST-a i oni ostavljaju mogućnost djelovanja nezavisnih pojedinaca unutar njihove stranke.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene